Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

22 inch monitor

Anoniem
sdk
3 antwoorden
 • Zou een widescreen 22 inch-monitor met een resolutie van 1680x1050 willen aanschaffen, maar kan de grafische kaart dit wel aan?
  Op mijn systeem zit nog een oudere nVidia Geforce2 MX/MX 400 van 64 MB.
  Of is het systeemgeheugen van groter belang? In dit geval 1024 MB DDR SDRAM.
  Ik gebruik de computer intensief voor videobewerking.
 • Intensief videobewerking met een grafische AGP kaart van 64MB? :? En bij die videokaart zit waarschijnlijk een intel processor? pentium3? Zo intensief zal dat niet zijn dus. je kaart kan de 1680x1050 wellicht wel aan, maar dan moet je geen videobewerking gaan doen. Overgens is het type monitor ook van belang bij video of foto bewerking. Gewoon zomaar een 22" omdat het groter is zou ik niet doen. Hier kun je een stukje lezen over wat ik bedoel: http://www.hardware.info/nl-NL/articles/amdnZmpxZGKa/Op_naar_de_miljard_kleuren/3

  En ook geheugen mag wel een gig bij. (maar of het systeem die gig extra aankan?) Als je echt videobewerking wilt gaan doen is een nieuw systeem geen overbodige luxe. Het is namelijk de werking van het geheel. Processor, geheugen videokaart en monitor. Waarbij de processor een hele grote rol gaat spelen. Een quadro processor is bij videobewerking een pre.
 • Een Pentium 4 processor 17Ghz. Met oorspronkelijk het fameuze 516 MB RDRAM Rambus Rimm werkgeheugen en dus de nVidia 64 MB grafische kaart.
  Daar kunnen we nu misschien om glimlachen, maar toen ik het systeem zo'n 7 jaar terug kocht, was dit hét paradepaardje. Het werkgeheugen heb ik pas een jaar geleden vernieuwd naar 1024 MB DDR SDRAM.
  Ik heb dit systeem indertijd gekozen met als voornaamste doel videobewerking en -montage. En dat is al die jaren uitstekend
  gelukt. Nooit problemen gehad met het draaien van programma's zoals Premiere Pro of uitvoeren van toch wel zware conversies.
  Het 22 inch widescreen die ik nu voor ogen heb, is dan ook gekozen in functie van dergelijke programma's.
  Het 15 inch TFT scherm waarmee ik nu werk is wat krap wanneer, zoals bij videobewerking het geval is, veel vensters openstaan. Het zou makkelijker werken zijn met een widescreen. Denk ik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.