Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

videokaart doet raar

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb sinds vandaag ineens dat mijn videokaart op veel lagere snelheid gaat dan dat hij kan en ik kan het niet veranderen :?
  Engine: 56mhz (560mhz normaal)
  Memory: 140mhz (1400mhz normaal)
  Het is een asus 7600GT 256mb. Ik heb al alles geprobeerd als het gaat om met overklokprogrammatjes het terug te zetten op normaal maar er blijft een error komen zodat ie telkens weer terugspringt naar de 56 en 140 mhz.
  Heeft iemand enig idee hoe dit kan komen en wat ik er aan kan doen?
  Of is het misschien een videokaartdefect en kan ik hem terugsturen naar asus met de garantie die ik nog heb? (zit nu op de 23 maanden van de 36)

  Alvast bedankt
  (oh ja op het beeld zie ik als ik een spel speel ook allemaal rare strepen door het scherm en ik zie alles een paar keer naast elkaar staan, het ziet er echt gaar uit, op een ss is het niet te zien btw dus probeer ik het uit te leggen ;) ik heb ook al de nieuwste drivers op windows xp 32 bit)
 • Dus ik kan er vanuit gaan dat het een vga defect is aangezien niemand de oplossing weet? :P
 • precies een factor 10 omlaag…..zou grappig zijn als je er geen last van had.

  hoe dan ook, stuur eens een mailtje naar asus met een GPU-Z validatie. misschien dat ze een goed idee hebben
 • merkwaardig. we moeten eerst een softwarefout uitsluiten voordat we de vga kapot kunnen verklaren. Deinstalleer alle videokaart drivers en reboot. Daarna drivers opnieuw installeren. Nog steeds problemen? VGA waarschijnlijk stuk maar Windows, geheugen, moederbord kan ook iets mis mee zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.