Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

SLI plus buget pci kaart voor 2e monitor (advies)

Anoniem
laurens23
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb sinds kort een nieuwe desktop

  dell xps 630i met 2x Geforce 9800 in SLI.

  de bedoeling was om daar mijn niewe 23" tft monitor en mij (oude) 22" crt op aan te sluiten.

  dat je met SLI maar 1 monitor kan gebruiken kwam ik pas achter nadat het aansluiten van de 2e monitor niet werkte.
  Om nu de hele tijd SLI aan/uit zetten (+ reboot) is een beetje onzinnig naar mijn mening.

  er is nog wel ruimte voor een PCI kaart. (geen PCIe)

  —–
  kan ik er gewoon een low buget pci videokaartje instoppen en daar de 2e monitor op aansluiten en het bureau blad daarnaar uitbreiden?
  als ik dan mijn CAD paket op het scherm wat aan de SLI kaarten zit neerzet werkt dat dan net als zonder extra scherm ? werkt het CAD paket dan niet/slecht als ik het op de 2e monitor die dan aan een buget PCI kaar zit neerzet ?
  —–

  dacht zelf aan een GeForce FX 5200.

  Ik gebruik de 2e monitor vooral zodat ik naast mijn hoofdmonitor een extra scherm heb waarop ik iets op internet kan opzoeken en kan chatten terwijl ik op de hoofdmonitor mijn CAD/Simulatie paket draai (vandaar SLI). maar ik wil het ook graag voor flight simulator X gebruiken ( bv. als instrumentenpaneel)

  ideeen en suggesties en ervaring van anderen welkom.
 • Een extra kaartje erbij hoort wel te werken. Pas goed op dat je voeding zwaar genoeg is.

  Een CRT monitor kan eigenlijk niet meer. Twee gelijke monitoren is het mooiste, ik heb vorige week 22 inch Samsung TFT voor 160 gekocht (1680 pixels 5 ms).
 • [quote:d9cb3a2345="laurens23"]kan ik er gewoon een low buget pci videokaartje instoppen en daar de 2e monitor op aansluiten en het bureau blad daarnaar uitbreiden? als ik dan mijn CAD paket op het scherm wat aan de SLI kaarten zit neerzet werkt dat dan net als zonder extra scherm ? werkt het CAD paket dan niet/slecht als ik het op de 2e monitor die dan aan een buget PCI kaar zit neerzet ?[/quote:d9cb3a2345]Als je (grafisch) zware applicaties niet draait op je 2e monitor lijkt het me geen probleem. Sommige programma's kunnen btw raar gaan doen.[quote:d9cb3a2345="laurens23"]maar ik wil het ook graag voor flight simulator X gebruiken ( bv. als instrumentenpaneel).[/quote:d9cb3a2345]Dit lijkt me niet echt lekker, zelfs dat paneel met instrumenten lijkt me iets te veel van het goede voor een FX 5200.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.