Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Waarom zijn de grafische kaarten zo duur momenteel

Anoniem
sdk
5 antwoorden
 • Als ik even op een USA site kijk dan zie ik daar een GTX 260 voor 220 dollar, even omgerekend 167 euro.

  Kijk ik bij een willekeurige webshop dan kost dat ding 239 euro. Weet iemand wat is er aan de hand is??? Kan nooit dat al die kosten van shipping komen (waars komen ze toch uit china).
 • Wat dacht je van de 19% BTW?
 • 19% van 167 is 1,19 x 167 = 198,73 = 200 euro
  239 - 200 = 39 euro

  Hoe verklaar je die 39 euro dan? Invoerrechten? Of zijn die van Amerika-Europa ook al lang afgeschaft? :roll:

  edit : Wat ik hierboven heb berekend klopt volgens mij niet (ofwel?) Want het Amerikaanse bedrijf heeft andere leveranciers etc, en dus kan je die Nederlandse prijs niet vergelijken met de Amerikaanse, juist?

  Het is natuurlijk niet zo dat alle grote nederlandse bedrijven hun producten op sites als Newegg kopen, en ze zelf met nóg meer winst doorverkopen. Ze krijgen de produten uiteraard direct van de leverancier.

  Je kan er dus vanuit gaan dat Nederlandse bedrijven óf ontzettend veel winst/geld aan invoerrechten/BTW kwijt zijn, óf ze zelf het grootste deel in hun zakken steken.. Een prijsverschil 50+ euro is wel erg veel.

  Kan iemand hier opheldering over geven?
 • [quote:8658c30726="gerben"]Wat dacht je van de 19% BTW?[/quote:8658c30726]
  In amerika hebben ze ook btw, scheelt alleen per staat natuurlijk. California / Florida is 7% als het goed is.

  De prijs die ik noemde is ook inclusief de marge van de desbetreffende winkel dus normaliter zou je verwachten dat een online shop hier, met een gelijke marge, dus ongeveer dezelfde prijs zou vragen + de btw.

  220/1,07=205 dollar

  205 dollar=156 euro

  btw 19%: 156x 1,19=185 euro

  Daar zit de marge voor de store al in. Kan me niet voorstellen dat de invoerrechten in EU der mate hoog zijn dat dit 65 euro verklaart per kaart.

  Verder maakt TSMC die dingen voor nvidia als het goed is dus dat komt uit china allemaal (tenzij ze het eerst naar USA verschepen, doos erom en dan naar europa maar neem aan dit dit in china gebeurd).

  edit
 • weet je, ik haal tegenwoordig duurder spul in duitsland. scheelt direct al 11-15 procent. als je zo richting munster gaat, is het gewoon stukken goedkoper. 't is net als met de huizen, hoe dichter naar het midden van dat land, hoe goedkoper.

  nederland is wat prijzen betreft gewoon harstikke k*t. eerst nemen ze al de helft van je loon af, en als je dan wat over houdt, moet je ook DAAR belasting over betalen. 't is echt waardeloos gesteld in NL. En dan heb je de fiscus die zeurt dat er zoveel wanbetalers zijn. maar goed, we dwalen af.

  ik heb tijden lang dingen uit amerika gehaald, maar tegenwoordig wordt ook daarop door de fiscus gelet, dus dat is er niet meer bij.

  Newegg.com is een geweldige site, ik haalde alles van Tigerdirect.com af.
  Dit is nu alleen nog maar voordelig als je voor 50 man besteld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.