Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

2 beelschermen op 1 videokaart

Anoniem
None
13 antwoorden
 • [quote:11a78c051c="eduard33"]Ja dat is die. Die is zeker aan te raden! Het beeld is glas helder. Je moet alleen even opletten welke versie je koopt, er is er ook 1 van 151,- euro, maar die heeft alleen een VGA aansluiting. De iets duurdere heeft alle aansluitingen. Alleen voor gamen moet je wel een stevige videokaart hebben met die hoge resolutie. Voor de rest is het iedere euro waard![/quote:11a78c051c]

  Ja dat lijkt mij ook fijn ja. En gamen doet hij toch (bijna) niet. Hij heeeft trouwens een XFX 9600 gt. Dus valt opzich wel mee denk ik zo.

  Misschien doet ie er trouwens wel 2 van, want 180 voor zo'n scherm vindt ik eerlijk gezegd een schijntje:oops: maargoed…

  Hoe sluit je die schermen trouwens aan om die hoogste resolutie te krijgen? HDMI kabels?
 • Goedendag,

  Ik heb een vraagje met betrekking tot de pc van mijn pa (die als het goed is zaterdag of maandag binnenkomt) en het aansluiten van 2 monitoren daarop.

  Even voor de duidelijkheid: mijn pa heeft een pc bij azerty besteld, wat specs zijn misschien handig… –> ASUS P5Q PRO, Q9300, 8gb ram, XFX 9600 gt, vista 64-bit.

  Nu is het zo dat hij vaak thuis werk doet, maar dan zit hij als het ware soms op zn bureaublad van zn kantoor(duidelijk zo??8) )
  Maar wil hij dan bijvoorbeeld even zn emails checken of iets anders in die richting waarvoor hij naar zijn eigen bureaublad moet schakelen, dan zijn 2 beeldschermen misschien handiger? toch?

  Mijn vraag is dan: kan je als je 2 schermen tegelijkertijd aansluit ook 2 totaal verschillende taken of programma's uitvoeren (op elk scherm iets anders)?
  En hoe zit het dan met de muis en toetsenbord?

  En ja… ik heb al gegoogled en windowshelp geraadpleegd… maaruh ben er niet echt wijzer van geworden 8)
  Dus vraag ik het hier maar weer ff!

  bedankt alvast!

  gr,
 • je kan 2 beeldschermen gebruiken zodat ze andere taken doen. je verlengt je desktop over het 2e scherm en sleept daar dan dus gewoon de programma's heen. dit is zelfs de standaard instelling met 2 beeldschermen
 • Dus voor je muis en toetsenbord is het een lang beeldscherm waarmee je beide tegelijk bestuurd. Maar voor alle programma's die je draait kan je ze gewoon slepen naar de monitor die je wilt. Overigens hebben beide beeldschermen ook gewoon een eigen taakbalk (zeker in XP)
 • [quote:1dffe7f504="depatrick"]Overigens hebben beide beeldschermen ook gewoon een eigen taakbalk (zeker in XP)[/quote:1dffe7f504]Als je je beeldscherm niet kloond, dan heeft die andere monitor echt geen taakbalk hoor. En klonen is iets wat ts nu juist niet wil, heeft ook geen enkel zin trouwens want dan heb je nog geen extra scherm.
 • hmm :roll:

  dus? is het nou wel mogelijk en handig om met 2 schermen te werken? ja of nein?
  begint namelijk reeedeelijjkk ingewikkeld te worden voor mij nu… 8)
  Al die antwoorden hierzo… :P
 • zo ingewikkeld is het niet hoor :wink: Ik werk altijd met 2 schermen. Je kan ze op verschillende manieren instellen. of je wilt op allebij het zelfde beeld, maar in dat geval heb je niks aan een extra scherm. Dat is leuk voor als je in 2 kamers een monitor hebt staan bijvoorbeeld. Je kan ook je desktop uitbreiden. Dat is wat jij wilt. Dan maak je dus je bureaublad groter. Je hebt dan 1 hoofd monitor waar je taakbalk op staat en alle bedieningen zijn. En die andere monitor zie je gewoon je achtergrond en kun je programma's zoals msn, internet explorer, mediaplayer etc. heen slepen. Ideaal dus. Het meest ideale is als je 2 dezelfde monitoren hebt. 2 verschillende kan wel, maar dan ben je even bezig om de juiste resolutie in te stellen. Als je een nvidia kaart hebt moet je dat via nvidia control panel instellen.
 • [quote:15deaa2fc6="eduard33"]zo ingewikkeld is het niet hoor :wink: Ik werk altijd met 2 schermen. Je kan ze op verschillende manieren instellen. of je wilt op allebij het zelfde beeld, maar in dat geval heb je niks aan een extra scherm. Dat is leuk voor als je in 2 kamers een monitor hebt staan bijvoorbeeld. Je kan ook je desktop uitbreiden. Dat is wat jij wilt. Dan maak je dus je bureaublad groter. Je hebt dan 1 hoofd monitor waar je taakbalk op staat en alle bedieningen zijn. En die andere monitor zie je gewoon je achtergrond en kun je programma's zoals msn, internet explorer, mediaplayer etc. heen slepen. Ideaal dus. Het meest ideale is als je 2 dezelfde monitoren hebt. 2 verschillende kan wel, maar dan ben je even bezig om de juiste resolutie in te stellen. Als je een nvidia kaart hebt moet je dat via nvidia control panel instellen.[/quote:15deaa2fc6]

  nadat ik dit gelezen had dacht ik: hmm waarom probeer ik het zelg gewoon niet even?

  Dus ik snel ff een computerscherm jatten van mn broertje en aangesloten om mijn videokaart (heb 8800 gts).
  En jaa…, werkte opzich perfect. Maar zoals jij ook al zei… Ik had dus mijn eigen scherm staan (zo'n nieuwe hp 22'' breedbeeld) en dat scherm van mn bro, een gewone 19'' tft van LG.
  Met dat nvidia programma'tje kan je, ongelofelijk simpel naar mijn mening?¿, die resoluties instellen. Maar had alleen probleempje met de achtergronden. Mn 22'' was namelijk mn hoofdmonitor en die 19'' dus niet.. vanzelfsprekend… :lol: Op die 1e is de achtergrond gewoon goed en op die LG zie je dus een zwarte balk onder en boven… :?

  Is dit te verhelpen? aangezien dit waarschijnlijk ook het geval gaat worden bij mn pa –> een 22 en 19'' monitor?
  En is dit het enige probleem? Of zijn er meer problemen waar hij tegen aan gaat lopen als hij een 22 en 19 '' gaat gebruiken?

  gr,
 • Dat kun je verhelpen door de achtergrond te verspeiden over je scherm. Bij eigenschappen en dan bureaublad moet je de achtergrond op[b:05f2cb04fa] spreiden [/b:05f2cb04fa]zetten. Ik heb zelf ook een 22" en een 19" zonder problemen en zwarte balken. Ligt er alleen aan wat voor resolutie die achtergrond foto heeft. Bij een te lage resolutie zal hij op de 19" goed zijn en op de 22" wat uitgerekt. Daarom gebruik ik alleen achtergrond foto's op zeer hoge resolutie. Dan past hij die zelf aan op bijde beeldschermen.
 • [quote:8c868e719f="eduard33"]Dat kun je verhelpen door de achtergrond te verspeiden over je scherm. Bij eigenschappen en dan bureaublad moet je de achtergrond op[b:8c868e719f] spreiden [/b:8c868e719f]zetten. Ik heb zelf ook een 22" en een 19" zonder problemen en zwarte balken. Ligt er alleen aan wat voor resolutie die achtergrond foto heeft. Bij een te lage resolutie zal hij op de 19" goed zijn en op de 22" wat uitgerekt. Daarom gebruik ik alleen achtergrond foto's op zeer hoge resolutie. Dan past hij die zelf aan op bijde beeldschermen.[/quote:8c868e719f]

  oke, top!

  Ik zie trouwens bij jou gegevens staan dat je zo'n benQ scherm hebt staan. Is dat deze? http://www.azerty.nl/2-1055-94634/benq-e2200hd—vlak-scherm—t.html

  Mijn vader heeft er ook naar gekeken toevallig (op internet dan)… maaruh is dat dingetje aan te raden? Full HD enso… Lijkt me wel vet opzich.

  gr,
 • Ja dat is die. Die is zeker aan te raden! Het beeld is glas helder. Je moet alleen even opletten welke versie je koopt, er is er ook 1 van 151,- euro, maar die heeft alleen een VGA aansluiting. De iets duurdere heeft alle aansluitingen. Alleen voor gamen moet je wel een stevige videokaart hebben met die hoge resolutie. Voor de rest is het iedere euro waard!
 • Die resolutie is de standaard resolutie van deze monitor. Maakt niet uit met welke kabel je die aansluit, je zal altijd de 1920 x 1080 hebben. Voor de beste beeldkwaliteit zou ik HDMI nemen. Houd er wel rekening mee dat er aan je videokaart een DVI aansluiting zit, je hebt dus een kabel nodig die van DVI naar HDMI loopt, of een verloopplug.

  Ja ik snap ook niet waarom die schermen ruim onder de 200 euro zitten. Ik heb zelf ook nog een samsung staan, maar die komt kwalitatief niet eens in de buurd van deze benq.
 • ja, kopen dan wel 1 of 2 van die verloopstukjes. Kosten tussen de 5 en 10 euro dus ja… verder 2 hdmi kabeltjes en je bent klaar… hmm dan zou dat scherm het best wl is kunnen worden jha.

  In ieder geval, bedankt voor al deze info! Als ik nog wat moet weten dan weet ik je te vinden 8)

  gr,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.