Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

videokaart ATI radeon 9800 128mb DDR vervangen

Anoniem
gerben
8 antwoorden
 • Hallo,

  Recentelijk vertoonde mijn PC paarse verticale strepen. Ik heb vervolgens de kast schoongemaakt de fans draaien weer lekker en nu is het probleem al een heel stuk minder hevig dan ervoor, maar toch nog af en toe strepen. Ik ben voornemens om de videokaart er nog uit te halen en deze te onderwerpen aan een extra schoonmaakbeurt. Mijn vermoeden is dat ik de videokaart zal moeten vervangen. om dit al in de planning te zetten heb ik me al wat ingelezen over het vervangen van videokaarten.

  Ik heb ook al een aantal zaken gelezen over de voeding, en het overige…. Ik ben geen gamer, het is een standaard pc…. van inmiddels 5 jaar oud, de aansluiting videokaart is AGP.

  Ik en de kinderen en vrouw gebruiken de pc voor het standaard familiegebruik zonder al te veel rare dingen.

  Ik wil alleen weten of ik van 128mb zonder problemen zou kunnen overstappen op 256mb, echter heb ik ook gelezen hier dat het wellicht helemaal niet noodzakelijk hoeft te zijn om van 128mb naar 256mb te aan omdat het meedere niet eens gebruikt zou worden.

  ik ben al wel gaan kijken en daar zijn 2 kaarten waar ik eventueel naar wil kijken. voor de resoluties van de monitor is het geen probleem. bij beide kaarten ligt deze hoger dan mijn monitor.

  Point of view nVi FX5500 256mb agp 8x
  of:
  Asus V9520/td 128Mb AGP

  heeft iemand antwoord, of suggestie:
  volgens mijn boerenverstand zou ik volgens mij van een 128mb kaart naar een 128 mb kaart geen probleem moeten ondervinden, maar van 128 naar 256??

  het is een Dell dimension 4600 uit 2003,

  met een p4 processor 2,8 ghz dacht ik.

  in afwachting van reacties en bijvoorbaat dank

  mvg

  Mayk
 • Zo'n kaartje is voor jouw gebruik ook al voldoende:
  http://tweakers.net/pricewatch/128759/msi-fx5200-td128lf.html
  Je kunt ook eens tweedehands kijken, zo'n standaard agp kaartje moet makkelijk aan te komen zijn.
 • [quote:04f7a0c96d="gerben"]Zo'n kaartje is voor jouw gebruik ook al voldoende:
  http://tweakers.net/pricewatch/128759/msi-fx5200-td128lf.html
  Je kunt ook eens tweedehands kijken, zo'n standaard agp kaartje moet makkelijk aan te komen zijn.[/quote:04f7a0c96d]

  Ik heb gekeken naar kaarten met een passieve koeling, degene die er nu inzit heeft een actieve koeling…… mijn voorkeur gaat ook hier naar uit, aangezien dit al aanwezig was en ik niet zeker ben van de luchtdoorstroom in de kast…..,

  Point of view nVi FX5500 256mb agp 8x: deze heb ik gevonden voor € 36,- nieuw (lijkt mij niet veel voor een nieuwe kaart icm met mijn gebruik, maar zou dit zonder probleem kunnen?)

  en de

  Asus V9520/td 128Mb AGP is 2dehands voor € 17,50
 • Die 5500 is ook een licht kaartje. Zou ik niet zo snel problemen mee verwachten. Op marktplaats zie ik ook diverse agp kaarten staan, die gratis afgehaald mogen worden.

  voorbeeldje
 • thankx voor de hulp. Dan denk ik, dat als de strepen na de grondige schoonmaakbeurt van de huidige kaart blijven terugkomen, ik voor de 5500 ga, daar kan ik dan gelijk ook 1 nieuwe dvdwriter meenemen en vervangen, de huidige leest en brand geen cd's meer…. lens is kapot.
 • Ik heb gisteren de 5500 gehaald, even wachten heeft geloond, hij was nu 2 euro goedkoper. Ik heb doos opengemaakt en zag de kaart. Ik heb daar nu een vraag over.

  De kaart die in de pc zit, is verbonden met een connector, waar deze voordient, moet ik nog nakijken. Maar de aansluitmogelijkheid op de nieuwe kaart voor deze eventuele connector zit er niet op????

  enig idee?
 • Diverse kaarten hebben een eigen verbinding met de voeding. Dit om het moederbord niet te overbelasten. Tegenwoordig gaat dit met een zes of achtpens connector. Bij wat oudere modellen wil er ook wel eens een gewone vierpolige molex stekker in zitten. Of bedoel je iets anders?
 • Het ging bij de oude kaart inderdaad om de 4 polige molex stekker.
  Alleen bij de nieuwe zat helemaal geen eigen verbinding van een 6 of 8-pens connector.

  Inmiddels de kaart vervangen en de strepen zijn weg…….. ik mag dan toch verwachten dat het moederbord niet extra zwaar wordt belast omdat er al standaard geen connector voor de extra voeding opzit?

  De kaart draait dus nu puur op de voeding vanuit moederbord.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.