Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Splitter

Anoniem
stee0036
22 antwoorden
 • Ik heb eerst deze net ff gekocht voor 3 euro. Het proberen waard lijkt mij :D
  [img:84de84e513]http://www.headoncountry.com/forum/splitter.jpg[/img:84de84e513]
 • Ik ben opzoek naar een monitor splitter, Ik wil op 1 aansluiting 2 of meer monitoren kunnen zetten. Nu heb ik iets gevonden: http://www.allekabels.nl/na/0/1059903/4-weg-Monitor-Splitter-en-versterker.html

  Echter geeft deze aan dat het een max. resolutie van 1600 x 1200 heeft. Ik kan er dus niets mee met een resolutie van 1920 x 1080, of wel? De resolutie zit toch in de monitor en heeft toch niets met de splitter te maken?
  Bovenste is overigens voor VGA. Ik kan ook deze nemen, is ook goedkoper.
  http://www.allekabels.nl/na/0/1049115/hdmi-naar-2x-hdmi-splitter.html Of zou dit alleen een omschakelaar zijn?
 • De resolutie maakt wel uit. Het signaal wordt niet analoog gesplitst maar digitaal, daarom is er geen signaal verlies. Je moet inderdaad kijken of hij de goede resoluties ondersteunt. Ik heb zelf 1 splitter in een ruimte met 4 monitoren (deze hangen aan plafond) en die was met een externe voeding iets van 170 euro.
 • Ja die heb ik ook zien staan, maar kom op hey.. Ik ga toch niet bijna 200 euro betalen om 3 monitoren op mijn pc te kunnen zetten :? Ik kan mij niet voorstellen dat er geen goedkopere oplossing is.
 • Zou een tweede videokaart niet werken?
 • Ik weetnie.. kan dat? Moet ik 2 dezelfde hebben zeker? in dat geval dus nog een GTX260 en ook een sli mobo :o een goeie 400 euro bij elkaar dus :lol: Ik heb ook een onboard kaart. Ik kan wel eens kijken of dat gaat werken. Alleen welke zal hij sellecteren in games dan?

  Edit: ohnee ik heb geen onboardkaart :oops: Dat was op mijn vorig mobo
 • Niet in SLI, daarmee laat je twee kaarten een monitor aansturen. Ik dacht er gewoon een simpel kaartje bij te zetten, met twee uitgangen. Je kunt meerdere beeldschermen aansturen met een nvidia kaart, dat is niet beperkt tot twee. Gamen doe je dan op je patskaart, en het gewone werk spreid je uit over de 4 monitoren. :-)
 • Ik zou een splitter doen. En wel hierom: Als je met een splitter het signaal in 4 splitst is het geen belasting voor een systeem, 4 keer op 2 videokaarten 1920 pixels draaien is nogal wat…
  Je maakt me nieuwsgierig, waarom wil je 4 schermen met 1920 pixels die hetzelfde beeld geven?
 • Een splitter geeft hetzelfde beeld weer over verschillende monitoren…. ik heb toch het flauwe vermoeden dat jij dat niet wilt?

  Je kan gewoon meerdere videokaarten draaien, drivers hebben de eigenschap een kaart te herkennen, ik zou zeggen, probeer het eens met een goedkoop pci videokaartje met 2 vga/dvi poorten.
 • Ja dat wil ik wel. 2 monitoren moeten het zelfde beeld genereren, en de derde monitor word dan de desktop uitbreiding.
 • Ik wil 1 aansluiting waar ik 2 schermen op kan zetten. totaal heb ik eind januari 3 BenQ schermen met 1920 x 1080 resolutie, waarvan 2 schermen het zelfde beeldsignaal moeten krijgen. 1 scherm is voor uitbreiding van de desktop. Ik gebruik dan 2 schermen voor studio gebruik en 1 scherm om normaal achter mijn pc te kunnen zitten. Aangezien ik niet steeds 1 scherm wil verplaatsen om dat te kunnen doen wil ik dus 3 schermen. Het komt er dus opneer dat als ik de studio niet gebruik dat ik dan gewoon 1 scherm aan heb. Dat scherm staat dan wel op de splitter, maar zal geen belasting voor het systeem vormen omdat de andere schermen uit staan.

  EDIT: Dus gerben zijn idee is ook zo slecht nog niet in dit geval. Ik hoef dan niet in sli te draaien, maar waar zet ik die 2de kaart neer? ik heb maar 1 pci-e slot :wink: Of gewoon een pci kaartje erbij dan? Ik kan mij alleen niet voorstellen dat ik niet in de war kom met mijn drivers… Overigens zit er ook nog een ?? aansluiting, rgb ofzo? dat ronde plugje op mijn vidiokaart. Kan ik daar niets mee?
 • Ik denk dat een goede DVI splitter flink duurder is dan een tweede kaart.
 • [quote:736028f72d="gerben"]Ik denk dat een goede DVI splitter flink duurder is dan een tweede kaart.[/quote:736028f72d]zie EDIT :wink:
 • Heb je geen pcie x1 of x4 slot over? Soms zijn deze van achteren open, dan past er ook een langere kaart in. Er moeten ook wel x1 kaartjes zijn, maar die zijn vast onevenredig duur. Maar voor gewoon windows beeld zal een pci kaart ook wel voldoen.

  http://tweakers.net/pricewatch/221961/hp-nvidia-geforce-8400-gs-256mb-dh-pcie-x1-card.html
 • Het gaat hierom. En achter deze monitoren staat dus mijn gewone bureau, waar ik dus ook een monitor op wil hebben.
  Het is de bedoeling dat de monitoren die je nu ziet een apart beeld hebben. (desktopuitbreiding dus) en die monitor die er bij komt moet het normale beeld krijgen.

  [img:1102cfb4e6]http://www.headoncountry.com/forum/m3.jpg[/img:1102cfb4e6]
 • [quote:cd6e6376de="gerben"]Heb je geen pcie x1 of x4 slot over? Soms zijn deze van achteren open, dan past er ook een langere kaart in. Er moeten ook wel x1 kaartjes zijn, maar die zijn vast onevenredig duur. Maar voor gewoon windows beeld zal een pci kaart ook wel voldoen.

  http://tweakers.net/pricewatch/221961/hp-nvidia-geforce-8400-gs-256mb-dh-pcie-x1-card.html[/quote:cd6e6376de] Zo'n slotje heb ik wel, alleen sluit hij dan naadloos aan op mijn GTX260. Gaat net niet lukken dus denk ik. Maar hoe gaat dat met drivers dan? En kan ik niets met die S-video uitgang fabriceren?
 • De s-video kan alleen als tweede scherm dienen, de andere monitoruitgang doet dan niks. Ik heb zelf nog nooit met meer dan twee schermen gewerkt, dus dat wordt uitproberen. Maar voorzover ik weet, ondersteunt de nvidia driver (nview) meer dan twee monitoren.
 • Alleen hoe sluit ik een S-video aan op mijn monitor :? Ik zal wel eens kijken wat ik ga doen aan het eind van de maand. Het is wel jammer dat er hier niemand is die ervaring heeft met het aansluiten van 3 monitoren. In iedergeval ben ik niet bereid om 170 euro uit te geven aan een splitter. Dan plug ik de monitoren zolang wel even om zegmaar. Tevens ben ik er niet van overtuigt dat ik probleemloos met 2 kaarten kan draaien zonder dat de drivers amok gaan maken. Mits de kaarten exact het zelfde zijn.
 • Tja als je een "premium" oplossing wil met 2+ monitoren met verschillende (digitale, hoge resolutie!) signalen (? of wil je hetzelfde beeld op meerdere monitoren) dan kom je al snel bij duurdere oplossingen uit zoals:
  http://www.matrox.com/graphics/en/products/gxm/th2go/
  http://tweakers.net/aanbod/advertentie/137806/matrox-triplehead2go-digital.html
  (mooi ding, vet voor games)

  Of je koopt voor 1 extra scherm zoiets:
  http://tweakers.net/pricewatch/221961/hp-nvidia-geforce-8400-gs-256mb-dh-pcie-x1-card.html
  Die is zo klein dat die weinig invloed heeft op je GT260
 • ik heb even mijn huiswerk gedaan: mijn splitter is van het merk iview
  http://www.wireshop.it/prodotti/cd_34269/Iview/Iview-Monitor-splitter-%5B169356%5D.html
  64 euro, ik heb gekeken of hij 1920 keer 1200 ondersteunt en dat klopt. Het is modelnummer 169356.

  Het is een vga splitter (analoog) en kan dus 1 vga signaal splitten naar 4 monitoren zonder kwaliteitsverlies.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.