Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

2 schermen en een tvscherm

Anoniem
eduard33
4 antwoorden
 • Ik wil binnenkort een nieuwe pc kopen. Aangezien ik veel photoshop is een correcte kleurweergave en goede kijkhoek van uiterst belang. Vandaar dat mijn oog was gevallen op een 2ehandse Philips 200WP7ES. Het enig minpunt is dat dit ‘maar’ een 20,1” scherm is. Als oplossing dacht dat ik misschien wel mijn oude tft 15” scherm met een maximale resolutie van 1024x768 te gebruiken om brushen etc bij photoshop heen te slepen. Zou dit moeten lukken? Ik denk dat het kan met een videokaart met een d-sub en dvi uitgangen (wilde eerst wel een HD 4850 kaar kopen maar daar zit geen d-sub uitgang op…). Het probleem alleen is dat ik ook nog mijn tvscherm op de tv-out wil zetten omdat ik elke dag anime kijk op mijn tv. Ik heb wel het één en ander gelezen over werken met 3 monitoren maar niet over 2 monitoren en een tv. Op het moment kloon ik het beeld voor op mijn tv, maar kan dit dus ook als je gebruik maakt van 2 monitoren?
 • Die D-sub uitgang is niet veel bijzonders meende ik. Het schijnt ook niet te werken als er al 2 monitoren in gebruik zijn. Wat klonen betreft, dan moet je wel 2 gelijke schermen hebben anders kun je niet klonen. Je kan wel 2 verschillende schermen het zelfde beeld laten genereren, maar dan moet je apart de resolutie instellen. In het verleden heb ik wel mijn TV en een monitor aan mijn pc gehad, waarbij de TV ook dienst deed als desktop uitbreiding.

  dus je zit een beetje met het zelfde probleem als ik heb met 3 monitoren aan 1 kaart. Mijn voordeel is echter dat ik 3 exact dezelfde monitoren heb waardoor klonen geen probleem is.
 • Ik heb laatst met een fotograaf een computer gekocht van meer dan 2500 euro. Er zijn heus wel platte schermen te koop met een goede kleurweergave - dat wil zeggen niet slechter dan een CRT. Ik zou zelf helemaal niet meer zo'n bakbeest op mijn bureau willen.
 • @stee:
  ja die philips is ook een TFT maar met een S-IPS paneel, dus geen TN paneel. Hoewel vele zeggen dat TN panelen zijn gegroeid blijven ze inferieur volgens beeldbewerkers aan A-MVA, H-ISP, S-IPS etc panelen. En hoewel deze monitor zoals gezegd maar 20.1" is, is het al een stuk groter dan mijn 15" die ik gewend ben :). Daarnaast kan ik deze op de kop tikken 2ehands voor zo'n 200 euro, niet verkeerd leek me.

  @eduard:
  je zegt dat je twee dezelfde schermen moet hebben om te klonen, maar ik kloon nu ook met mijn 15" TFT en mijn tv, dat zijn ook niet dezelfde schermen maar dat gaat prima.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.