Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Sapphire 3850 en Benq monitor vragen

Anoniem
bazzdaciple
7 antwoorden
 • Ik heb een Benq E2400HD monitor via een HDMI kabel aangesloten op mijn Sapphire HD 3850 videokaart. Als ik een dvd kijk is de kwaliteit goed. Als ik echter naar bijvoorbeeld uitzending gemist kijk (b.v. het journaal) dan is het beeld ontzettend blokkerig. Een rechte lijn (b.v. het omroeplogo) loopt trapsgewijs. Ben erg verbaasd over dit slechte resultaat.

  Ik heb de nieuwste drivers van de installatie CD van zowel de videokaart als de monitor geïnstalleerd.
  Twee vragen:

  1-Hoe krijg ik de beeldkwaliteit beter (minder blokkig)?
  2-Ik heb ergens gelezen dat het soms beter is drivers van een andere fabrikant te gebruiken voor je videokaart, dan de geleverde drivers. Iemand enig idee welke drivers ik beter kan gebruiken voor mijn videokaart?

  Mijn instellingen in de Catalyst control center van de videokaart:

  Resolutie 1920x1080
  color: High
  Frequentie: 60Hz
  Optimal Quality: Quality
  Smoothvision Anti-aliasing: Edge detect, samples 24X
  Adaptive anti-aliasing: Quality
  Anisotropic filtering: 16X
  Catalyst AI: Advanced
  MIMap detail level: Quality
 • Catalyst downloaden van www.ati.com

  Tevens denk ik dat het niet aan jou PC ligt maar aan Uitzending gemist zelf. Als je PC normaal beeld geeft en films ook dan is dat de rede.
 • Lijkt me idd geen driver probleem. hoe snel is je internet verbinding? Klinkt namelijk als een bezette breedband connectie. Ben je aan het downloaden als je die dingen online kijkt?
 • Internetverbinding is 20Mb. Ik download niet bij het online kijken.
  Het beeld is dan ook niet traag en hapert niet maar een diagonale lijn is trapvormig. Het bestaat uit blokjes. Had eigenlijk een wat beter beeld verwacht met HDMI. Valt best tegen. Zal iig de nieuwste drivers van ATI installeren.
 • Er is duidelijk iets niet goed.. Ik heb een full HD benq, met HDMI aansluiting, maar glashelder beeld. Ook met internet kijken. misschien je hdmi kabel lurp?
 • @eduard33

  Als jij naar het journaal kijkt op full screen, ziet het beeld er dan ook haarscherp uit of blokkerig? Welke Benq heb je? En welke videokaart?
 • Nogal wiedes, de originele schermresolutie van de player op uitzendinggemist.nl is maar een fractie van de 1920x1080 pixels van je 24" scherm.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.