Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

2 PC's 1 Monitor

Anoniem
stee0036
7 antwoorden
 • Okidoki bedankt voor de tips ! KVM Switch was het woord wat ik zocht :)
 • Ik heb de volgende situatie: Ik heb 2 PC systemen en slechts 1 monitor tot mijn beschikking. Hoe kan ik beide PC's aansluiten om dit scherm ?(switchen tussen signaal)

  Ik heb zelf al een 2 Port VGA Switch box gevonden op internet, maar mijn vader zei dat deze al een beetje verouderd zijn. Er zouden nu ook digitale switchboxes zijn of een ander alternatief ?

  Iemand ideeën ?

  Bvd !
 • je kan gewoon een KVM switch kopen bij elke pc winkel. deze zullen enige vertraging in het signaal geven, tenzij je echt een goede koop, maar voor simpele pc's en officire gebruik is het best
 • Zitten er niet gewoon 2 aansluitingen op je monitor? zo deed ik dat altijd.
 • kvm switch. Er zijn veel soorten, controleer even de aansluitingen. Er zijn veel soorten en check ook even de resoluties.

  Een kvw switch is een schakelaar waarbij je met meerdere pc's (ik heb er 1 van 4) kunt werken met 1 toetsenbord, 1 muis en 1 beeldscherm.
  De meeste kvm switches zijn voor 2 computers. Erg handig.
 • ze zijn er in alle soorten en formaten. van goedkope kastjes voor monitor muis en toetsenbord tot flinke apparaten met aansluitingen voor meerdere pc's, centrale 7.1 geluids aansluitingen, USB poorten die op alle aangesloten pc's bruikbaar zijn etc. maar als het puur om 1 scherm gaat zou ik gewoon naar de plaatselijke pcboer lopen en kijken wat ze hebben liggen
 • met een KVM switch heb je toch ook maar één toetsenbord en muis nodig?

  Mijn monitor heeft 2 ingangen en ik kan zo wisselen van pc door een "druk op de knop". Maar ik heb wel 2 sets toetsenborden en muizen liggen.

  Overigens gebruik ik de 2e pc eigenlijk niet. Gewoon om soms wat op uit te proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.