Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Mobile Intel 945 Express: videostuurprogramma niet gebruikt

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Hoi allemaal,
  Ik heb sinds kort een probleem met mijn videokaart. Ik heb windows vista 32 (Home Premium) en een Mobile Intel 945 Express kaart. Het gaat om het volgende:

  Het lijkt erop dat de driver niet meer herkent wordt, want in bijvoorbeeld de screensaver krijg ik de melding: "Kan de schermbeveiliging niet uitvoeren omdat hiervoor een nieuwere videokaart, of een videokaart die compatible met Direct3D is, vereist is."

  Verder: als ik op beeldscherminstellingen klik krijg ik de melding: "Het geselecteerde videostuurprogramma kan niet worden gebruikt. Het programma is geschreven voor een vorige versie van Windows en is niet langer compatibel met deze versie van Windows.
  Het systeem is gestart met het standaard VGA-stuurprogramma"

  Uit die 2 dingen concludeer ik dat mijn driver niet meer goed werkt. Ik ben naar de site van intel gegaan en heb daar de nieuwste driver opgezocht en ingeinstalleerd, maar dit heeft niet geholpen.

  Nog ter informatie: het is allemaal begonnen toen ik met ctrl-alt-pijl omlaag mijn beeldscherm wilde draaien. Dit gebeurde niet, maar de resolutie sloeg opeens terug naar 640x480. Ik heb toen opnieuw opgestart en toen was de resolutie weer normaal, maar toen zijn bovenstaande problemen begonnen.

  Iemand een idee wat ik kan doen om het probleem te verhelpen?!
 • Ik heb het probleem inmiddels verholpen door een herstelpunt van een aantal dagen geleden te gebruiken. Maar als iemand weet waar het probleem vandaan komt, ik blijf nieuwsgierig!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.