Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart stuk?

Anoniem
gerben
7 antwoorden
 • Hallo,

  mn pc chrashte net, stond gewoon op schermbeveiliging, en bij het opnieuw opstarten zag het beeld er niet meer zo fris uit. Pas bij de 2e keer opstarten kwam ik weer in windows.
  Hier een foto van wat ik o.a. te zien kreeg tijdens het opstarten:
  [img:b1829a7dfa]http://img239.imageshack.us/img239/4245/crashxu9.th.jpg[/img:b1829a7dfa]


  Is de videokaart stuk?
 • En dat is alles wat je te zien krijgt? Geen post schermen of zo? Dan is de videokaart waarschijnlijk wel overleden.
 • Nee ik kom wel in windows (iig in veilige modus, normaal nog niet geprobeerd). Maar het beeld klopt gewoon niet, allemaal blokjes enzo. Wat zijn post schermen?
 • Dit is een post (power on self test) scherm: http://biorobots.cwru.edu/server/howto/buildcomp/POST/
 • Nee, die schermen krijg ik niet. De pc wil niet meer normaal opstarten. Kan de videokaart nog meer stuk gaan door het overzetten van wat bestanden in veilige modus?
 • Bekijk de fan eens, of die wel draait, niet vol stof zit, en of de heatsink nog wel vast zit. Wellicht kun je er (tijdelijk) een andere videokaart in zetten?
 • Oke ga ik doen (vol stof zit ie iig niet, is een kleine 4 weken geleden nog schoongemaakt). Andere videokaart heb ik jammer genoeg niet, dit is btw al de 2e kaart die stuk is gegaan bij die pc. De koeling van die medion pc is gewoon ronduit belabberd.
  Misschien enig idee welke processorkoelers er in een medion 8080 xl passen? Ik heb namelijk een keer gelezen dat er voor veel processorkoelers te weinig ruimte is. En valt oververhitting van een videokaart onder de garantie? Hij is niet overgeclockt en er zit geloof ik nog 2 jaar garantie op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.