Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

verschillende videokaarten

Anoniem
None
7 antwoorden
 • ik zat te kijken voor een de volgende videokaart : ATI Radeon HD 4870
  maar als je dan verder klikt zie je bijoorbeeld Asus Radeon HD 4870, Gainward Radeon HD 4870, sapphier Radeon HD 4870. :?

  Wat is hier het verschil tussen?

  Alvast bedankt
 • Je kan veel verschillende merken vergelijken op www.alternate.nl of op www.hardware info.nl daar kun je naar prijsvergelijker toegaan en wat revieuws over de producten bekijken. :)
 • [quote:1c3a2cac35="THE DRAGON"]Je kan veel verschillende merken vergelijken op www.alternate.nl of op www.hardware info.nl daar kun je naar prijsvergelijker toegaan en wat revieuws over de producten bekijken. :)[/quote:1c3a2cac35]

  de prijs enzo weet ik ook wel, maar in de reviews staat niet wat nou het verschil is, dus mijn vraag blijft is bijvoorbeeld de sapphire beter dan de Gainward?
 • Bij prijsvergelijker van www. hardwareinfo.nl kun je ze naast elkaar zetten en de plussen en de minnen met elkaar vergelijken. Ik ben heel tevreden met mijn Sapphire HD4870 Toxic. Maar dat is natuurlijk voor iedereen verschillend .De een koopt Harddisks van Seagate en anderen van WDigital. :D
 • De belangrijkste verschillen zitten in kloksnelheden, gebruikte soort en snelheid geheugen, en afwijkende koelers. Soms ook een afwijkende layout van de printplaat. De goedkopere gaan veelal uit van het referentieontwerp van ATI, de duurdere voegen meer dingen toe. De allergoedkoopste hebben ook nog wel eens een simpelere/goedkopere koeler, maar dat komt niet zo veel voor.
 • Verschillen zijn dus eigenlijk zeer marginaal. De koeler is bij de een wat anders als bij de ander, maar normaliter is dat zo een beetje het enige (afgezien van de overgeklokte versies).
  Qua snelheid wijken de standaard versies dus ook niets van elkaar af.
 • Nog niet genoemd zijn de aansluitingen. Die willen nog wel eens verschillen. De meeste hebben twee dvi uitgangen en een s-video-out. Maar er zijn er ook met bijvoorbeeld 1x vga of 1x hdmi. Soms ook video-in erbij, vaak met een kabelboompje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.