Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart [opgelost]

Anoniem
Jan Hats
6 antwoorden
 • Ik weet ongeveer welke videokaart ik wil kopen, maar er resten nog een paar vraagjes die ik zelf niet echt kan vinden.

  Tot nu toe enk ik dat ik een 9800gtx+ neem. Ik denk van xfx of msi.
  Ik heb een medion q6600 2.4ghz 3gb (die ene Ald*-pc die iedereen heeft) en hoor dat die in combinatie met een HD4850/70 alleen maar drama geeft. Verder heb ik nooit problemen gehad met de nvidia-kaarten, ze werkten allemaal prima. Of kan iemand toch iets aan voeren vóór een HD4850/70??

  Heel misschien zou ik nog voor een gtx260 willen gaan, maar ik denk (weet ik niet zeker) dat dat voor mijn pc onzin is.

  m.a.w.
  - Maakt het nog wat uit of ik voor de 9800gtx+ die van xfx of msi neem?
  - Is er een goede reden waarom ik toch voor een HD4850/70 moet gaan?
  - Is een gtx260 vgl. mijn pc echt onzin?
  - Is tweedehands een optie?

  Het is een batterij korte vraagjes, maar hier zit ik nog mee. Alvast bedankt!!
 • Onafhankelijk van welke kaart je neemt, zul je toch eens ernstig naar je voeding en koeling moeten kijken. De Q6600 is zelf al een stroomvreter/heethoofd.
 • Heb ik gedaan, het moet prima kunnen. Er zijn heel wat berichten op fora die het overclocken van een q6600 aanbevelen, dus het zou moeten kunnen (berichten van 3.0 ghz met standaard-koeling). Ik heb ook een hele ruime kast dus geen problemen daar. Maar tnx dat je t wel ff meldt, is inderdaad wel belangrijk.

  Ik heb alles al gecheckt, alleen dus de kleine afweging welke kaart.

  EDIT: toch nog voor de zekerheid ff met speedfan gekeken: na drie uur aanstaan alle cores onder de 36 graden, (raar, is wel heel laag). gpu 43 en da's normaal. Heb ook wel een spartaanse kamer (kouhoud). Volgens Everest moederbord 25 graden.
 • kijk wel ff wat voor voeding je hebt. een grafische kaart is een stroomvreter

  voor videokaarten…tja. een 4850/4870 is sneller dan een 9800GTX+. dat is een reden om een ATI kaart te nemen. of een GTX260 zinvol is, tja. als gamen heel erg belangrijk is zie ik geen enkele reden waarom je er niet een GTX260 in zou stoppen. de vraag is hoe veel je aan een videokaart wilt uitgeven
 • Ok dankje. Ik denk namelijk dat met die gtx260 mijn cpu de bottleneck wordt, de meeste games kunnen (nu nog) maar met 2 cores overweg, en dan is 2.4 niet super. Maar is zal eens naar de voeding kijken. xfx en msi schelen 90% van de keren zo goed als niets qua prestatie, allebei altijd prima.

  Maar ff: waar moet ik op letten met 2e hands-kaarten?
 • een q6600 is snel zat voor elke videokaart. pas bij SLI of CF wordt het een bottleneck

  bij 2e hands kaart
  zorg dat alles aanwezig is indien mogelijk. dus doos, cd's, software, kabels etc. let er ook op dat de orginele cooler aanwezig is. let er ook altijd op dat je het aankoop bewijs hebt (of een kopie er van) zodat je de garantie kent.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.