Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

monitoren met DVI-I

Anoniem
Hasta La Vista
6 antwoorden
 • Op de site van iiyama las ik dit over DVI:

  Er zijn 2 verschillende aansluitingen. De DVI-D aansluiting is enkel digitaal te gebuiken en een DVI-I (of ook wel DVI-A) aansluiting kan zowel digitaal als analoog worden aangestuurd (Bij analoge aansturing wordt een kabel gebruikt die met een 15 pin D-sub connector aan de computer wordt verbonden).

  Betekent dit als ik gewoon voor een DVI-D monitor ga, deze gewoon met bijgeleverde kabel op een DVI-I kaart aangesloten kan worden op de DVI-I uitgang?

  Ik denk bijv. aan de Eizo S2001WH-GY, al vind ik 20 inch net iets te groot. Ik heb het liefst IIyama. Dus als ik een liefst 17 of 19 inch iiyama met DVI-D kan gebruiken doe ik dat. Zoals deze:

  iiyama E1702S-S2


  HCDP compatible.
 • Een TFT met DVI aansluiting kun je ALTIJD aansluiten op een DVI aansluiting op je videokaart. DVI-I is alleen interessant voor analoge monitoren (CRT). Dan wordt een analoog signaal toegevoegd, wat met een converterblokje of kabel naar de analoge monitor gestuurd wordt.
 • Oke.

  En als je hem het meest gebruikt voor Office en internet en slechts af en toe eens een youtube video bekijkt is een MVA monitor zeker niet nodig?

  Wat HCDP betreft, is dat alleen voor beveiliging? Heeft dus niets met de beeldkwaliteit te maken? En als de vga kaart HCDP compatible is, werkt HCDP dan alleen als ook de monitor HCDP compatible is?
 • HDCP is alleen interessant voor beveiligde hd video, dus bijvoorbeeld een bluray schijf. Diverse hardware moet hdcp compatible zijn, dus brander/lezer, videokaart, kabel, monitor, en mogelijk nog meer. Gebruik je geen bluray, dan kun je hdcp eigenlijk gewoon vergeten.

  De keuze voor een bepaald paneel is afhankelijk van hoe belangrijk jij iets vindt. Is kleurechtheid belangrijk, en hoeft het scherm niet zo snel te zijn, en heb je de meerprijs er voor over, dan kun je een MVA scherm (oid) nemen. Voor gewoon internetten, en gamen is een sneller en goedkoper TN paneel geschikt.
 • [quote:46cf5fe96b="gerben"]HDCP is alleen interessant voor beveiligde hd video, dus bijvoorbeeld een bluray schijf. Diverse hardware moet hdcp compatible zijn, dus brander/lezer, videokaart, kabel, monitor, en mogelijk nog meer. Gebruik je geen bluray, dan kun je hdcp eigenlijk gewoon vergeten.

  De keuze voor een bepaald paneel is afhankelijk van hoe belangrijk jij iets vindt. Is kleurechtheid belangrijk, en hoeft het scherm niet zo snel te zijn, en heb je de meerprijs er voor over, dan kun je een MVA scherm (oid) nemen. Voor gewoon internetten, en gamen is een sneller en goedkoper TN paneel geschikt.[/quote:46cf5fe96b]Betekent dat dan, dat als ik geen HCDP dvd brander en cdrom speler heb, deze dan misschien geen beeld doorgeven op een hdcp monitor? Hoe moet ik me dat voorstellen? De videokaart is wel hdcp compatible. Het punt is dat ik een heel nieuw systeem heb laten samenstellen, en een andere monitor overweeg. Ik heb nu een iiyama 17 inch prolite e431S. Deze is wel dvdi-d maar niet hcdp. Hij flikkert altijd groen als ik met adobe pdf een pdf bestand maak, tijdens het opmaken van het document. Met de vg kaart is niets mis, het mb is nog geen 2 jaar oud (asus p5bvmdo). Dus als je met HCDP een kopie wilt maken van een DVD (bijvoorbeeld voor slechts 1 persoon), dat niet kan door de beveiliging?

  Ik heb altijd iiyama gehad, maar ik hoor ook goede dingen over eizo. Maakt dat nog wat uit qua kwaliteit?
 • Het wordt wel weergegeven maar niet op de volledige hd resolutie. DVD en CD hebben geen HDCP, alleen BLURAY of HD-DVD ondersteunen het. De beveiliging is wel te omzeilen, maar niet legaal. Geripte HD content trekt zich ook niets van de beveiliging aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.