Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Ati radeon 4870HD in een pentium 4 pc..

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Ik weet niet ik heb eerlijk gezegd nooit Ati gehad, ik heb nu de Gtx 260 en ben er zeer tevreden mee.. :) Ik heb gelezen dat de Playstation 3 ook een Nvidia Gpu gebruikt trouwens. :)
 • Weet iemand toevallig of je een Ati Radeon 4870HD 1gb in een Intel Pentium 4 pc kan inbouwen?

  Een vriend van mij wilt perse deze videokaart kopen.. maar weet niet zelf zo goed of het wel gaat met een Pentium 4 processor. snelheid van zijn Cpu is 3,20Ghz.
  Nou zegt ie dat hij ook die Cpu wilt gaan vervangen met een duo, maar dat komt later ofzo over een maandje.

  Dus mijn vraag voor hem is eigenlijk, of die videokaart gewoon zal werken zoals ie hoort in zijn pc voor nu.. Hij heeft wel een 850watts voeding van Antec.

  Groet,
 • Ja hoor, kan prima. Maar uiteraard haal je met een P4 dan niet het onderste uit de kan in zware games.
 • vreemde pc heb die kerel. een 850w voeding bij een P4 .. mja .

  't zou kunnen, maar deze persoon dient dan wel een PCI-Express (PCI-E in short) te hebben. Een P4 pc vind je niet zo snel met een PCI-E aansluiting. En áls je ze tegenkomt zijn het 4x of 8x lanes (een lane is een slot). Een 4870(x2) op een PCI-E 4x zetten is geldverspilling, op een 8x vind ik ook al niet echt ehm .. verstandig.

  Dus laat hem daar eerst naar kijken. Verder is de P4 bij een 4870 een gigantische bottleneck. Ok, hij wil naar een core (2) duo processor, maar dan nog. Dan, om geen bottleneckvorming te krijgen, moet hij wel een nieuw moederbord erbij pakken. Tenzij hij een duur moederbord heeft (dwz indertijd gekocht voor 150+ €€, en gekozen heeft voor een belachelijke cpu bij zo'n bord.

  Vraag hem eens wat voor moederbord hij heeft, en post het hier.
  De rest van zijn systeem zou ook aardig zijn.
 • [quote:3b9ab94883="MReLecTro"]Een P4 pc vind je niet zo snel met een PCI-E aansluiting. En áls je ze tegenkomt zijn het 4x of 8x lanes[/quote:3b9ab94883]Nou, dit is een 3,2 GHz P4 en die heb je volgens mij alleen als Socket 775 Prescott processor. Mijn oude Dell PC met 2.8GHz S775 Prescott processor heeft ook gewoon een PCIe x16 slot.

  Maar wel een goede tip om eens na te gaan of de chipset van het moederbord idd. wel Core 2 Duo's aankan (en met welke FSB-snelheid). Anders moet het moederbord misschien ook wel vervangen worden.
 • Dit is zijn moederbord.. http://tinyurl.com/bt8o4w

  Verder heeft hij 2gb werkgeheugen erin DDR2
  Windows Vista Home Premium

  Het is zo dat hij al een Duo had erin maar die heeft ie laten verbranden. Toen had ie weer zijn Pentium 4 erin gezet.. :roll:
 • [quote:723422c3b9]1 x PCIe x16 [/quote:723422c3b9]

  Het kan wel maar als hij het geld gaat uitgeven kan hij beter even doorsparen en de CPU ook erbij upgraden naar dual core of een P4 cedar mill met hoge frequentie (3,2 ghtz). Anders heb je er maar zeer weinig aan. De snelheid van dit systeem wordt namelijk begrenst door de antieke p4 cpu in dit geval.
 • Hmmz ik weet niet of dit veel uitmaakt maar hij heeft ook zijn pentium 4 overclockt naar 4,40Ghz stabiel :roll:
 • nee. pentium 4's zijn gewoon een heel stuk trager dan de core2's. als hij een core2 er bij wilt zetten zal dat heel veel schelen.
 • Dus dan kan ik hem beter adviseren om eerst de Cpu te upgraden.. Hij zit ook een beetje te twijfelen tussen Quad en Duo. Ik zeg tegen hem neem dan Quad ja toch? Maar hij blijft ook maar door zeuren van dat ie perse eerst de videokaart wil hebben.. :?
 • Voor puur het gamen zou ik geen quad nemen.
  Wil je quad, dan moet je ook geld steken in een uitstekende PC.
  Ik heb een Q6600, maar dit niet zozeer voor het gamen (doe ik wel veel), maar meer ivm video- en fotobewerking en autodesk maya.
 • Hmm oke thnx Mrelectro. ik zelf gebruik ook quad q9400 draait op 3,60Ghz. voor games maar vooral veel voor HD video bewerken converteren bekijken enzo.. :)
 • videokaart heeft ook veel meer effect. maar met te weinig cpu power heb je er niet maximaal veel aan. een dual core is erg goed voor games. maar als je gewent ben veel programma's tegelijk te draaien wordt het al minder duidelijk
 • Maar ik zelf zou hem eerder de Gtx 260 aanraden als ie toch videokaart wil hebben.. Iemand enige idee?? verschil tussen ati radeon HD4870 1gb en Gtx 260?
 • Met name de prijs (in het voordeel van de HD4870), bijv.:
  http://tweakers.net/pricewatch/221449/sapphire-hd-4870-1gb-gddr5-pci-e.html

  Let er ook op dat wanneer je kiest voor een GTX260, je een Core 216 versie pakt. Versies met 'slechts' 192 stream core processors presteren gemiddeld gezien sowieso minder dan een HD4870.
 • Maar Ati is toch Japanse bedrijf? en Nvidia amerikaans? ik zelf heb liever apparaten van Japan, want amerikanen en technologie gaan niet samen vind ik.. :) ik bedoel zie verschil tussen Xbox 360 en de krachtige Playstation 3 :)
 • Dat laatste slaat natuurlijk nergens op en voegt weinig toe aan de discussie ;-)
  En daar gaan we dus ook niet op door Verhoeven! Heb je laatste post verwijderd.
 • 4870 1GB tegen de GTX260 core 216 is lastig te zeggen. prijzen liggen ongeveer gelijk, prestaties ook. persoonlijk zou ik voor de nvidia kaart gaan maar dat is omdat ik altijd ruzie krijg met catalyst control center. er zijn mensen die precies de andere kant op denken.

  beide zijn goede kaarten. de ATI heeft directX 10.1. dit heeft nu nog nauwelijks nut, maar wie weet. als je meer van ATI houd, neem die dan. niks mis mee
 • 1 ding kan je van ATI in ieder geval zeggen, hoe ouder de kaart hoe groter het verschil in nieuwere games. De 9700 serie, de 18/19xx serie en volgens mij ook de 2900 serie doen het "beter" in nieuwere games dan hun nvidia concurenten van destijds. Persoonlijk merk ik er niet veel van…. upgrade te veel.
 • [quote:91e215eb00="Verhoeven"]Ik weet niet ik heb eerlijk gezegd nooit Ati gehad, ik heb nu de Gtx 260 en ben er zeer tevreden mee.. :) Ik heb gelezen dat de Playstation 3 ook een Nvidia Gpu gebruikt trouwens. :)[/quote:91e215eb00]

  ik dacht een ATI gpu. maar ach, het is een console….de gpu is dus toch niks vergeleken met een echte moderne GPU in de pc :lol: :lol: :lol: :lol: (mja, ik heb niks met consoles 8) )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.