Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

wat geeft betere kwaliteit s-video of tv-out?

Anoniem
biohazard1985
4 antwoorden
 • ik heb m'n tv naar de pc verbonden, maar twijfel welke aansluiting nu de beste kwaliteit levert, de standaard aansluiting is volgens mij S-video( 7 pins stekker, lijkt een beetje op een ps/2 aansluiting) er zat bij de aanschaf van de nieuwe videokaart een verloopstukje bij van dat type naar een gele tulp aansluiting(ga ervan uit dat dit tv-out is).
  ik heb bij de computerhandel een verloopstekker gehaald zodat ook het geluid te horen zou zijn (hier zat ook een gele tulp aansluiting aan en verloop van 7 naar vier pins connector)
  mijn vraag is nu: wat levert betere beeldkwaliteit; s-video van videokaart aansluiting op s-video connector, tv-out op s-video aansluiting van het kabelboompje of tv-out van het verloopstukje op de videokaart inpluggen en daar de die tulpstekker inpluggen?
  klikt allemaal een beetje ingewikkeld ik weet het hoop dat het nog een beetje begrijpelijk is wat ik hierboven probeer uit te leggen.
  ik zie zelf weinig tot geen verschil zo op het eerste gezicht, alleen dat als ik s-video rechtstreeks inplug lijkt het desktop beeld iets onrustiger
  tevens iemand een idee hoe ik mijn desktop beeld fatsoenlijk krijg overgebracht op mij tv?
  heb al vanalles geprobeerd maar ik kom steeds uit tussen óf helemaal overschakelen naar tv óf gedeeltelijk en dat houdt in dat ik het bureablad wel behoud maar alles wat ik daarna open wordt op de tv weergegeven.
  mijn videokaart is een Sapphire Radeon HD3650 PCIE
  heb vanalles geprobeerd met de catalyst software maar steeds geen merkbare verbetering.
  volgens de computerhandel waar is dat kabelboompje gehaald had, zou het ergens in windows mogelijk moeten zijn maar ik kan het nergens vinden.
  iemand een idee?
  alvast bedankt
  gr, Lars

  update:
  ben er in ieder geval al achter gekomen hoe ik m'n desktop kan klonen, wat me alleen wel opvalt is dat als ik video's bekijk via internet, hij het geluid via de pc speakers pakt en niet dat van de tv erbij neemt, terwijl als ik iets bekijk van film wat op m'n harde schijf staat wordt het geluid van de tv wél ingeschakeld.
  iemand een idee wat hier is uitgeschakeld is of wat dit veroorzaakt?
  hoor het graag
  gr, Lars
 • s-video naar s-video geeft in principe de beste kwaliteit, maar toch blijft het verschil meestal minimaal
 • [quote:509210ac14="koenie12345"]s-video naar s-video geeft in principe de beste kwaliteit, maar toch blijft het verschil meestal minimaal[/quote:509210ac14]
  '
  heb daarnet nog es iets anders uitgeprobeerd, ik heb de s-video connector én die tulp aansluiting allebei aangesloten, en wat blijkt?
  het beeld is iets rustiger en het kleurenbeeld komt beter naar voren :lol:
  weet niet of dit eigenlijk wel zomaar kan? maar zo op het eerste gezicht zie ik geen problemen.
  of is dit eigenlijk niet goed voor de apparatuur
  het viel me namelijk op dat de catalyst software zowel de optie 'composite sharpness' aangaf als 's-video'
  of is composite iets totaal anders als tv-out?
  gr, Lars
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/S-Video
  http://en.wikipedia.org/wiki/Composite_video

  Als je die 3 signalen van s-video bij elkaar propt heb je composite video, dat je verschil merkt is wel opmerkelijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.