Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Ati HD 4850 loopt vast

Anoniem
tym3n
9 antwoorden
 • Hallo experts, :wink:

  Probleem:
  Mijn pc loopt vast tijdens het gamen (r6 Las Vegas 2), wanneer hij vastloopt krijgt ik verticale strepen over mijn hele scherm. Ook het geluid loopt dan vast. Wanneer de pc vastloopt dan is alleen uidrukken een optie. Het killen van een proces is niet mogelijk.

  Ik ben opzoek naar de oorzaak van dit probleem. Ik vermoed dat het te maken heeft met mijn videokaart, de 4850. Mogelijk is het de temperatuur, hdd en mb zijn gewoon 34 graden maar aux is 80 graden. Mogelijk slaat deze 80 graden nergens op maar het zet mij toch aan het denken. Een andere mogelijkheid is een gebrekkige voeding. Ik heb, via een sticky, mijn energiebehoefte berekend en daar zit weinig ruimte. Ik heb een dell vostro 410, met zo'n 350/375 watt.

  Mogelijk zit ik er naast en ligt het ergens anders aan.

  Graag jullie visie.

  Alvast bedankt, Tym3n
 • Voor zo een kaart moet je voeding toch wel 500W zijn meen ik.Wordt je kast niet erg warm?
 • Nee, de kast wordt eigenlijk niet zo warm. Ook is de fan vrij stil. Vastlopen komt alleen voor bij gamen. Daarnaast is het nooit gebeurd.
 • Voeding is ontoereikend, dat ding neemt alleen al tot 200 Watt af bij gamen.
 • Ik kan de Vostro 410 niet vinden die wordt niet meer gemaakt. Maar die 4850 heb je er zeker zelf ingezet?
 • De vostro is nu een maand of 8 oud. De 4850 heb ik er idd zelf ingezet. Het is de Club3d versie van 512 mb. De kaart had twee ata-aansluitingen als energietoevoer. Deze heb ik beide aangesloten op de voeding. Alleen heb ik gebruik moeten maken van een ata->sata "transformer" (een eenvoudige plug). Aangezien de voeding alleen sata aansluitingen kent.
 • nou gebruikt een 4850 ook geen SATA aansluitingen en ook geen ATA maar pci-e 6 pins, maar dat is een detail

  je voeding is inderdaad erg zwak. grote kans dat dat het probleem is
 • Ik heb de standaard dellvoeding vervangen door 500watt voeding van OCZ. Zoals in mijn andere post te lezen valt is de installatie goed verlopen. Helaas is het probleem alleen niet verholpen. De situatie is als volgt:

  - temperatuur is oké; gpu 40C in idle, cpu 33 graden idle
  - voeding; 500watt van a-merk moet voldoende zijn (heb maar 1 dvd-drive en 1 hdd, niets extra's)
  - gpu, nieuwste ati-drivers en goede temperatuur

  Het vastlopen:

  Het vastlopen gebeurt altijd tijdens gamen. Alleen bij "zwaardere" spellen als COD5, R6 Las Vegas, Assasins Creed e.d.

  Het vastlopen lijkt op een willekeurig moment te gebeuren, gebeurt altijd binnen half uur na de start van het spel. Bij het vastlopen krijg ik of lichte strepen op het beeld te zien of krijgt mijn t200 (monitor) helemaal geen signaal meer door. In beide gevallen blijft het geluid hangen. De enige optie is dan een herstart.

  Hopelijk kunnen jullie iets met deze informatie.

  Alvast bedankt, tymen
 • Het lijkt mij een RMA geval, waarschijnlijk is het geheugen op de videokaart niet goed. Het zal niet aan de voeding liggen, vooral omdat de problemen pas 'laat' optreden. Is het een idee om even naar de winkel/leverancier te mailen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.