Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Sapphire RADEON X1900 pro ( probleem )

Anoniem
wessma
10 antwoorden
 • zou ik inderdaad ook proberen. een mooie 4830 of 4850 (of 4750? over 1 week? geen idee wat dat word :) )
 • Ik heb nu al een anderhalf jaar de x1900 pro. Ik ben er zeer tevreden over, had er in die tijd 145,- voor betaald en stond nog in computer totaal aangeraden voor gamers ( ruim daarvoor had ik hem al gekocht ).

  Sinds een half jaar valt mij op dat er ( af en toe ) als ik mijn computer opstart er vele witte bewegende streepjes in beeld komen, maar die gaan uiteindelijk ook wel weer weg. Ik maak me hier toch wel zorgen over, dus graag wil ik weten wat daar de oorzaak van zou kunnen zijn.

  Ook als ik tegenwoordig ( Dirt, NFP undercover, left 4 death etc ) speel en dan na een tijdje valt die uit en dan komt er zo'n verbrand geurtje naar boven (geen rook hoor ^^). Ik wou hier mee terug gaan, maar helaas had ik maar 1 jaar garantie Y_Y.

  Dus wat ik denk is dat mijn kaart zijn beste tijd heeft gehad.

  Graag hulp met beslissen, tips of oplossingen.

  Mvg,

  Wesley.
 • Kijk eens of de koeler nog wel goed vast zit, of de fan nog wel draait, en of er niet een laag stof in de heatsink zit. Overigens is de kaart inmiddels wel behoorlijk verouderd, dus met nieuwe games zal ie best moeite hebben.
 • [quote:8a09b72caf="gerben"]Kijk eens of de koeler nog wel goed vast zit, of de fan nog wel draait, en of er niet een laag stof in de heatsink zit. Overigens is de kaart inmiddels wel behoorlijk verouderd, dus met nieuwe games zal ie best moeite hebben.[/quote:8a09b72caf]
  Koeler zit prima vast en draait nog uitstekend, geen laag stof in de heatsink. Helemaal schoon. Geen condensatoren bol rondom of op de kaart.

  Met dat de kaart verouderd is heeft u helemaal gelijk, maar ook met de simpelste games, wordt die nog gruwlijk ( buiten normaal ) heet volgens mij boven de 60/70°. Je kan in ieder geval de kaart niet 10 seconden aanraken zonder een brand blaar te krijgen ( spreekt met ervaring :( ).

  ( Bdw, pc is ook al volgens mij bijna 4 jaar oud.. zelf telkens betere componenten erin gedaan. ( videokaart, ddr 2 gb, hd 500 gb x2 rate 0. )

  Voeding is 350 v. misschien is dat te weinig voor die kaart of toch niet ??

  Hopelijk genoeg info gegeven om wat verder te helpen.

  Mvg,

  Wesley
 • [quote:a3992c664d="wessma"] Ik wou hier mee terug gaan, maar helaas had ik maar 1 jaar garantie Y_Y.
  [/quote:a3992c664d]

  volgens de wet heb je altijd 2 jaar garantie. dit kan je dus gewoon eisen.

  en 60-70 graden is niet warm voor een grafische kaart
 • Gaat er wel voldoende verse lucht door de kast?
 • [quote:0ccfe703ee="gerben"]Gaat er wel voldoende verse lucht door de kast?[/quote:0ccfe703ee]
  Ja, staat onder een raam die 11 uur per dag open staat.. dus dat is geen probleem.. ik ben wezen bellen voor die 2 jaar.. en dat klopt dus ook gewoon.. hoera :D ik kan dus gewoon een nieuwe krijgen en ik stuur deze op.

  Maar buiten dat om wil ik toch graag weten wat er mee aan de hand is..

  Hmmm.. Ik weet het goed gemaakt;

  Ik vraag gewoon aan hun of ze het probleem van de vid. erbij kunnen zetten en dan meld ik dat hier.. zodat de volgende individu met diezelfde klacht gelijk weet wat het is.

  Bedankt!

  Groetjes,

  Wesley
 • Kun je geen betere kaart krijgen en wat bijbetalen?
 • Maatje van me is terug gegaan met mijn videokaart want die moest toch naar alternate.

  Belt me op en zegt 't volgende;

  Ze vermoeden dat die kaart vanaf het begin al niet helemaal in orde was maar toch nog wel werkend. Excuses aangeboden en wouden een nieuwe geven. * Moment waarop mijn maatje belde *.

  Aangezien ik mijn computer door gaat linken naar mijn moeder en die toch niet super spelletjes speelt ( ZUMA :roll: ) heb ik maar gewoon voor die 4850 gekozen. ( misschien dat een keertje over lan gespeeld gaat worden. )

  Maar in ieder geval, ze dachten dat 't kaartje gewoon rot was vanaf het begin. Verder hebben ze niks los gelaten.

  Wesley!.
 • heb je nog bij moeten betalen?

  in ieder geval netjes afgehandeld dan :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.