Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart wordt niet gevonden, weet niet wat ik moet doen

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Dat kan kloppen als je stekker er niet inzit inderdaad, maar daarom kun je de drivers nog wel instaleren. Download de driver van de nvidia site, intstalleer ze gewoon terwijl je de stekker in het moederbord hebt. Dit kun je doen door gewoon de setup te volgen van het gedownloade programma. Dan moet je hem opnieuw opstarten, dus doe je de stekker weer in de videokaart en kijkt of hij het doet.
 • Als je geen beeld krijgt met opstarten zullen die drivers ook weinig helpen. 8)

  Haal die kaart eruit en plaats hem opnieuw, start op met de monitor aan de onboard en ga naar de bios, kun je daar het toegewezen geheugen aanpassen?
  De meeste nieuwe moederborden schakelen automtisch om maar je weet 't niet hè.

  Zou ook een biosreset uitproberen met die kaart erin en de monitor eraan en erna zo laten rebooten.

  Hoeveel watt en welk merk is de voeding?
 • hallo
  vanmorgen starten ik mijn computer op, en kreeg tot mijn verbazing geen beeld. dus ik starten hem opnieuw op en bleek dat hij zich een paar keer opnieuw opstartte, daarna startte hij zich wel gewoon op maar kreeg nog steeds geen beeld, dus ik sloot mijn beeldscherm even op de videokaart van mijn moederbord aan, daar kreeg ik wel beeld, zo ben ik gaan zoeken wat het kon zijnn dat mijn videokaart het niet meer deed, ik kwam erachter dat je normaal als je pc opstart een piep moest horen immers hoor ik dat pas na 3 keer opnieuw opstarten ( wat hij vanzelf doet ) . ik heb al in de bios gekeken welke video kaart hij als eerste "probeert", dat staat al goed.
  iemand een idee ?
  het gaat hier trouwens om een Nvidia GeForce 8500GT.
 • Misschien de drivers opnieuw installeren? En hoe oud is die kaart dan al
 • drivers opnieuw installeren lukt niet, want hij vindt die kaart niet :?, de kaart is nog niet zo oud, is volgens mij ook nog steeds te koop
 • Als je nou je beeldscherm in het moederbord doet. Dan doe je rechtermuisknop op deze computer -> hardware -> apparaatbeheer -> beeldschermadapters -> Nvidia gforce 8500gt -> rechtermuisknop instalatie ongedaan maken.
  En daarna gewoon via de nvidia site de nieuwste drivers downloaden. PC uit, stekker weer in de videokaart en dan kijken of hij het wel doet.

  Succes!
 • dat is juist het probleem, ik vind hem helemaal niet meer, de computer doet net alsof hij erniet inzit
 • @Lange Pier, ik weet niet welke voeding ik heb , weet wel hoeveel watt namelijk 240, maar hoe doe ik bios reset anders probeer ik dat eens

  @Doofenshmirtz, dat heb ik al gedaan heeft helemaal geen effect :(

  heb nu systeem herstel ook eens gedaan en maakt ook helemaal niks uit
 • Tja, als je geen beeld hebt met die kaart dan wordt die kaart toch niet gezien door het systeem, daar help dingen doen in windows niets aan.

  Kaart in een andere PC uitproberen en in deze PC een andere voeding proberen met die kaart erin.

  240Watt is wel bijzonder weinig, kan werken als de boel al draait maar bij booten wordt er natuurlijk erg veel sap gevraagd en trekt hij het misschien niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.