Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Welke DVI kabel?

Anoniem
halewijn
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb altijd een VGA aansluiting gehad op mijn TFT en nu wil ik een DVI aansluiting gebruiken.
  Ik heb een Packard Bell 190W en een 8600GT.
  Het probleem is dat ik veel DVI kabels zie zoals DVI-D, DVI-I, Single Link, Dual Link, Male en Female.
  Ik heb deze site doorgelezen http://www.avdgear.com/DVI-Tutorial-s/109.htm.
  Mijn videokaart (8600GT) heeft een HDMI, VGA en DVI-I (Dual Link) aansluiting.
  Mijn monitor heeft een DVI-D (Dual Link) aansluiting.
  Nu vraag ik me af welke soort kabel ik moet kopen?
  Een female, male of HDMI naar DVI-D?
  Kan iemand mij helpen met welke kabel ik moet kopen?
  Graag een betrouwbare site en lage verzendkosten :)

  Alvast bedankt :D
 • Een single link dvi kabel is voor jou voldoende. dvd-i bevat analoog signaal, is bij jou overbodig. Dual-link is alleen interessant bij resoluties hoger dan full HD.
 • kijk op www.dealextreme.com , daar hebben ze bijna alle kabels voor rond de 4 euro en de verzendkosten zijn gratis. Heb daar al 2 keer probleemloos besteld. :wink:
 • gerben kan je een link geven waar ik zo kabel kan halen?
 • Kun je bij elke computerwinkel halen. Online bestellen lijkt me niet zinvol, de verzendkosten zijn hoger dan de prijs van een standaard kabel.
 • mijn vriend had nog een DVI-D (single link) kabel liggen en die heb ik nu aangesloten maar ik zie niet veel (geen) verschil.
  Is het gewoon plug&play?
 • Jep, het werkt of werkt helemaal niet. Het verschil tussen vga en dvi is vrij klein, soms zie je helemaal geen verschil.
 • Over de verschillen tussen DVI en VGA had gerben in 2007 een Poll gestart http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=174868&highlight=dvi Nederlandstalige uitleg is erover te vinden op Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
 • Gerben ,wat ik dan wel zou willen weten,of er iets wezenlijks veranderd is sinds de introductie van de Full HD schermen.
 • Neu, eigenlijk niet zoveel. De schermen worden wel langzamerhand beter en sneller. Ik heb ook de indruk dat dode pixels steeds minder voorkomen. Recent krijgen steeds meer schermen de 16:9 verhouding, dus net als op de tv. Ook zie je bij de kleinere schermen steeds vaker HD, dus ook bij 22" full hd resolutie. Er komen nog wel enkele ontwikkelingen aan. LED backlights, geven betere kleuren en beter contrast. OLED komt er ook aan, dan heb je geen backlight meer, maar geeft het scherm zelf licht. Het wordt zo langzamerhand marktrijp, na een lange aanlooptijd. Tenslotte de prijzen, die zijn nog steeds flink aan het dalen. Je hebt al 24" schermen ruim voor 175 euro.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.