Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

videokaart in laptop

Anoniem
joosthoreca
6 antwoorden
 • op mijn laptop staat dat ik een "up to 1244 MB Intel Graphics Media Accelerator 4500M" moet hebben.
  ik weet alleen niet precies wat dit "up to 1244 MB" inhoudt. het lijkt me stug dat dit een videokaart van 1244 mb is. ik bedoel, het is toch een laptop.

  maar in apparaatbeheer staat bij beeldschermadapters (hier staat toch mijn videokaart?) dat ik een "Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family"moet hebben.
  ik heb al op internet gezocht en heb zien staan dat dit een onboard videokaart is.

  ik vraag me nu dus af wat die intel gma 4500m is. als ik zou moeten gokken zou ik zeggen dat deze mijn videokaart ondersteunt ofzo.
  ook zou ik graag willen weten hoeveel mb die intel 4 series….. heeft, waar kan ik dit vinden?

  ik hoop dat ik de vraag een beetje duidelijk heb gesteld, en natuurlijk op ik dat er iemand is die mij een antwoord kan geven.
 • Onboard video gebruikt ram geheugen. Naarmate ie meer geheugen nodig heeft, gebruikt ie ook meer. Ik meen dat je dat tegenwoordig niet meer vast kun instellen in het bios. Maar aangezien dergelijke video ongeschikt is voor games, is de hele kwestie eigenlijk academisch.
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_GMA
 • maar wat is nou het verschil tussen die gma 450m en die 4 series express chipset?
 • [quote:26f1f25b0d="Martiniator"]maar wat is nou het verschil tussen die gma 450m en die 4 series express chipset?[/quote:26f1f25b0d]Geen verschil in jouw geval, die Intel GMA 4500M chipset valt gewoon onder de Intel® 4 Series:
  http://software.intel.com/en-us/articles/quick-reference-guide-to-intel-integrated-graphics/

  Net zoals een BMW 318i tot de BMW 3-serie behoort. :wink:
 • Aleen jammer dat dat niet een "echte" bmw is :D een echte bmw is een 6 cilinder :lol: Of schop ik nu tegen iemand been :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.