Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

monitor knippert bij aanzetten

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb een CTX 17 inch TFT monitor die kuren vertoont.
  Na het aanzetten knippert de monitor eerst een tijdje (ca. halve minuut) voordat deze aan blijft. Daarna geen problemen, totdat ik de volgende keer de monitor weer aanzet.
  Eerst heb ik daarom bij het uitschakelen de monitor op standby gelaten. Dat hielp een tijdje, maar nu gebeurt ook dan hetzelfde en de laatste dagen ook als alles aan blijft en de monitor na een tijdje in de slaapstand weer tot leven moet komen.
  Na dat geknipper van een halbve minuiut werkt het verder probleemloos, maar het gebeurt dus steeds vaker en ik denk dat het binnenkort einde monitor is.
  Weet iemand hoe dit komt en wat er aan te doen is?
  Groeten, Ben
 • Onderschrijf jouw eigen diagnose.
  Welke monitor betreft t hier?
  Als hij een aparte voeding heeft zou die nog vervangen kunnen worden
 • Het betreft een TFT monitor van het merk CTX en type S771A.
  Ik heb de achterkant er even af gehad om te kijken of er iets lekt, maar dat is volgens mij niet zo.
 • Waarschijnlijk backlight of inverter defect. Inverter is nog wel te doen, backligt vervangen is meestal niet interessant.
 • Dit is voor mij niet haalbaar, zo technisch ben ik niet. Bovendien wegen de kosten niet op tegen het resultaat, inmiddels heb ik een nieuwe monitor.
  De oude monitor is wat mij betreft rijp voor de sloop, maar mocht iemand het ding willen hebben om aan te sleutelen, dan laat het me maar weten.
 • Joh, een nieuwe 17" haal je voor 70 euro, daar kun je weinig voor repareren. Wellicht nog interessant voor een hobbyïst.
 • [quote:f54ef7be02="gerben"]Joh, een nieuwe 17" haal je voor 70 euro, daar kun je weinig voor repareren. Wellicht nog interessant voor een hobbyïst.[/quote:f54ef7be02]
  Er staat al een nieuwe, een mooie 20" en je hebt gelijk, een hobbyist mag zich melden en anders gaat deze naar de vuilnis.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.