Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Scherm te donker

Anoniem
El Barkhuysen
6 antwoorden
 • Ik heb een laptop Acer Aspire 3660.

  Af en toe heb ik het probleem dat wanneer ik mijn laptop aan doet hij opstart met een heel donker scherm.
  Wanneer ik systeemherstel gebruik doet hij het weer goed….totdat ik weer een paar dagen verder ben en het scherm wéér te donker is bij opstarten….


  Iemand een idee waar dit aan kan liggen??
 • U kunt als u ingelogt ben op windows-toets+X klikken. U krijgt dan een venster (mits u met vista werkt) waarin u de verlichting van het scherm kunt aanpassen. Ook kunt u bij energiebeheer instellen de hoeveelheid licht die uw scherm geeft op accu en op netstroom. U kunt daar van alles instellen.

  windows-toets+x weergeeft mobiliteitscentrum
  start/configuratiescherm/draagbare computer/energiebeheer en dan links in dat venster op de helderheid van het beeldscherm aanpassen klikken.

  succes
 • Bij energiebeheer staat hij al op 100% voor het beeldscherm.

  Wat ik alleen vreemd vind is het feit dat ik weken mijn laptop kan gebruiken en hij goed functioneert en van de een op andere dag bij het opnieuw aanzetten van de laptop het donkere scherm weer opduikt.

  Het vreemde is dan dat na een systeemherstel het scherm weer helemaal goed is.

  Nu is er misschien een link en dat is dat het rond de tijd gebeurt wanneer mijn zoon zijn MP3-speler (zen-media) heeft aangesloten gehad.
  Op die MP3 zit nl. ook een videobestand……

  Mogelijkerwijs tast dit op de e.o.a. manier het beeldscherm aan? :?
 • [quote:7301af8017="Liel01"]van de een op andere dag bij het opnieuw aanzetten van de laptop het donkere scherm weer opduikt. [/quote:7301af8017] Je zou kunnen checken of er iets bruikbaars staat in deze topic over onderwerp Acer Laptop Dark Screen Problems. Of meldt het probleem bij Acer.
 • Het is mooi dat hij nu op 100% staat. Maar als het scherm donker is dan staat hij niet op 100%. Dan moet je hem op 100% zetten of de energiebeheerschema's zo aanpassen dat hij altijd op 100% blijft staan. Als het probleem dan blijft komen kan u inderdaad contact opnemen met Acer.
 • Backlight kapot?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.