Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart upgrade

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Momenteel heb ik een Asus P5K moederbord met een GeForce 8600GTS videokaart. Nu wil ik hier een snellere kaart in plaatsen. Mijn oog is gevallen op de XFX GTX260, maar hoe kom ik er achter of deze wel geschikt is voor dit moederbord?
 • (PEG) pci-e 16x slot op mainboard en pci-e slot videokaart… oftewel, het past ;)
  Kijk wel even goed wat echt een interesante kaart is aangezien de nieuwere types ook uit zijn.
 • Bedankt voor je uitleg. Ik weet dat er ondertussen ook snellere kaarten uit zijn, maar volgens mij is de sprong tussen de huidige videokaart en deze nieuwe al enorm. Daarnaast speel ik een aantal uren in de week COD5, en gebruik ik de PC voornamelijk voor videobewerking.

  Ik heb deze kaart gekozen omdat ie goede recenties heeft, met een aardige prijs.
 • de GTX260 is zeker een uitstekende kaart voor het geld. kijk wel even of je voeding sterk genoeg is, want een 260 trekt een stuk meer dan een 8600. meet ook van te voren even of je een kaart van 30cm kwijt kan, ik gok nl dat de 260 een stukje groter is als een 8600
 • Ik heb maar een standaard 350 Watt voeding, dus die gaat dat niet trekken. Ik was dus al van plan om er een 500 Watt voeding in te steken.
  Dat van die ruimte is wel een goede! Ik moet idd effe checken of die kaart er wel inpast en niet tegen mijn schijven botst.
 • Wat zijn dan alle specs van je te upgraden PC? Misschien is zo'n GTX260 wel dikke overkill voor je setup en kun je beter gaan voor bijv. een GTS250 of zelfs een HD4770. CPU Benchmarks hier

  Scheelt je aardig wat duiten en vereist ook minder koeling en voeding. Maar presteert toch aanzienlijk beter dan een 8600GTS. Op wat voor scherm(resolutie) speel je trouwens COD5? GPU Benchmarks hier

  En wat voor 350W voeding heb je precies? Misschien is ie wel zo efficiënt dat ie een HD4770 wel trekt.
 • Mijn Asus P5K moederbord heeft een Intel Duo CPU E6750 @ 2.66 GHz en 2 GB intern geheugen.
  Ik heb 2x 22" monitor draaien op 1680x1050 en COD heb ik dus op dezelfde resolutie staan.

  Ik heb een online test gedaan en daarbij kwam o.a. deze video kaart uit de bus.
 • Ok, met die specs is een GTX260 geen overkill. Let er wel op dat je een "Core 216" kaart in handen krijgt, de GTX260 was oorspronkelijk nl. eerst met 192 cores. Die oudere versie presteert minder dan een Radeon HD4870.
 • Ik heb idd een kaart uitgezocht met 216 Stream Processors, namelijk de XFX GTX260. Toch wel handig die beoordelingen op alternate.nl :)
 • Prima keuze! Succes met gamen :D !
 • Bedankt! De kaart zit er inmiddels in, samen met een 500 Watt voeding. Nu nog effe games vinden om de kaart te stressen. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.