Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Beeldscherm valt steeds uit

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Vanaf gister problemen met me beeldscherm. Valt regelmatig uit en moet de knop dan uit en aan drukken om weer beeld te krijgen. Blijft de hele tijd aan de gang. Vandaag de monitor ff aangesloten op de notebook en daar deed ie het wel (batterijen waren op dus kon het niet echt lang testen).

  Progje gedaan om de status te checken:

  http://img14.imageshack.us/img14/8665/screenshotgpu.jpg

  Temperatuur:

  http://img154.imageshack.us/img154/1725/temperatuur.jpg

  Was gister nog 94.

  Denk dus zelf aan een oververhitte, en dus kapotte videokaart. Zat ff rond te kijken en vond dit wel een redelijke videokaart:

  http://www.mycom.nl/Products/View/178909.aspx#Specs

  Speel toch geen games, speel hooguit muziek en af en toe een dvd'tje af. Is ook niet al te heftig, dus kan me voeding er ook gewoon in laten zitten, toch? Heb een voeding van 420W. Iemand die me kan uitleggen hoe ik dit ding erin ken krijgen?
 • Die videokaart die je nu hebt is passief gekoeld, maar die temp is niet zo hoog dat dat problemen op zou moeten leveren.

  Wat betreft een nieuwe kaart: als je geen games speelt enzo dan voldoet in principe elke PCI-E kaart. Ff zoeken levert een hoop handleidingen op zoals deze voor het vervangen van je videokaart. Liefst wel even de oude drivers verwijderen van tevoren.
 • Maar in elk geval kan ik niet verder zo. Is een nieuwe videokaart de enige oplossing? Stof verwijderen en zo heb ik al gedaan maar heeft niks geholpen.
 • Je zou eens nieuwe drivers kunnen installeren (kun je hier downloaden).
 • Overigens doet een ander beeldscherm het wel op de computer, ook al is de GPU temperatuur 91 graden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.