Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Sapphire Radeon HD4670

Anoniem
biohazard1985
8 antwoorden
 • Ben van plan een Sapphire Radeon HD4670 aan te schaffen, maar weet niet of mijn 420 watt voeding hiervoor geschikt is, heb gemerkt dat de meningen over het stroomverbruik van een videokaart nogal uiteen lopen.
  Kan iemand mij vertellen of mijn huidige voeding krachtig genoeg hiervoor is of ga ik hiermee problemen ondervinden als ik een dergelijke kaart mt deze voeding combineer?
  Zijn er overigens nog alternatieven?
  mijn budget is ong. 70 euro.
  Mijn huidige systeem configuratie is een Amd Dual core 5000+ 4GB DDR2 800MHz geheugen en een Sapphire Radeon HD3650 videokaart die ik dus wat aan de lichte kant vind.
  Het valt me overigens op dat de snelheden van de core en het geheugen van videokaarten per merk en type sterk uiteen lopen en weet eigenlijk ook niet wat nou écht belangrijk is om op te letten aangezien bijv. een 9500GT als een redelijk goede videokaart wordt aangeprezen maar deze een core snelheid heeft van 650mhz (hd3650 725mhz) een een geheugen snelheid van tegen de 1500mhz (hd3650 500mhz) beiden horen toch in snelheid niet té ver van mekaar af te zitten voor een goede werking aangezien anders de een de ander vertraagt?
  Gr, Lars
 • http://www.hardware.info/nl-NL/productdb/bGhkaJiZmJfKaMg/viewproduct/Sapphire_Radeon_HD_4770_512MB/ Deze is net nieuw en een echte aanrader. :roll: Volgens mij red je dat wel met de voeding.
 • Hoewel een willekeurige 4770-kaart nog niet goed verkrijgbaar is, lijkt-'ie mij wél zeer geschikt voor het bouwen van een nieuw systeem.

  Hij zou prima moeten voldoen voor iemand die geen overdreven hoge eisen aan zijn grafische prestaties stelt, maar wél gewoon fatsoenlijk wil kunnen gamen. En mocht je hogere prestaties willen, dan kan-'ie ook in CrossFire-opstelling worden geïnstalleerd (mits je moederbord dat natuurlijk ondersteund ;) !). En dat voor minder dan €100,- :P !
 • [quote:7e9ae7d027="The Dragon"]http://www.hardware.info/nl-NL/productdb/bGhkaJiZmJfKaMg/viewproduct/Sapphire_Radeon_HD_4770_512MB/ Deze is net nieuw en een echte aanrader. :roll: Volgens mij red je dat wel met de voeding.[/quote:7e9ae7d027]

  maar is er ergens een overzicht verkrijgbaar waar ik kan zien wat ie in de piek verbruikt dan, moet het uiteraard echt zeker weten is minder prettig als je tijdens het gamen ineens een 'frame drop' krijgt.
  En ga ik met deze kaart net niet té ver, aangezien ik heb begrepen dat je videokaart nooit te extreem boven je processor uit moet steken?
  Gr, Lars
 • http://tweakers.net/productreview/11451/xfx-radeon-hd-4770-hd-477a-ydlc.html :o
 • [quote:9ebb28de66="The Dragon"]http://tweakers.net/productreview/11451/xfx-radeon-hd-4770-hd-477a-ydlc.html :o[/quote:9ebb28de66]

  maar waarom staat op de zijkant van de verpakking bij dergelijke videokaarten dan aangegeven dat je er meestal minimaal 460watt in moet hebben en dit wordt ook bevestigd door medewerkers in een computer winkel, is dit dan gewoon verkooptrucage zodat je nóg meer geld uitgeeft?
 • [quote:af90da1d78="El Barkhuysen"]Hoewel een willekeurige 4770-kaart nog niet goed verkrijgbaar is, lijkt-'ie mij wél zeer geschikt voor het bouwen van een nieuw systeem.

  Hij zou prima moeten voldoen voor iemand die geen overdreven hoge eisen aan zijn grafische prestaties stelt, maar wél gewoon fatsoenlijk wil kunnen gamen. En mocht je hogere prestaties willen, dan kan-'ie ook in CrossFire-opstelling worden geïnstalleerd (mits je moederbord dat natuurlijk ondersteund ;) !). En dat voor minder dan €100,- :P ![/quote:af90da1d78]

  heb helaas geen crossfire ondersteuning;-) stel idd geen extreem hoge eisen aan m'n pc zolang ik af en toe een leuke 3d game kan spelen op een aardige resolutie en m'n pc maar geen 'frame drops' vertoont of extreem vertraagt.
  Heb er nu een HD3650 van Sapphire in zitten maar die is me toch nét wat aan de lichte kant, de rest van m'n systeem kan meer aan maar de videokaart is toch echt de 'bottle neck'
  Ik wil nog nét niet zeggen een miskoop, maar als ik eerst de forums een paar maanden geleden had geraadpleegd had ik dit eerder kunnen weten
  Gr, Lars
 • Toen was de HD4770 er nog niet. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.