Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Temperatuur GPU te hoog? 106 gr celsius

Anoniem
jasper.breeman
5 antwoorden
 • Mensen,

  Ik heb een nieuwe laptop gehad voor mijn slagen. Nu speelde ik laatst een spelletje en toen viel ie ineens uit. Ik vermoed dat ik weet waarom maar nu wil ik even advies..

  Nadat hij uitviel viel hij nogal warm aan. Speedfan leerde mij dat de temperatuur van mijn GPU 106 graden celsius bedroeg. Als ik gewoon zit te internetten bedraagt de temperatuur iets van 60 celsius. Is dat te hoog?

  De temperatuur van de processor is volgens mij wel gewoon oke..

  Mijn vraag is, na die 106 graden, functioneert dit ding nog wel normaal of moet ik m gelijk laten afvoeren. Lag dit aan mij, lag dit aan de pc zelf. Wat doe ik, ik heb nog garantie..?

  Ik heb een Nvidia Gforce 9200M GE er in zitten. Het spel wat ik speelde was medal of honour AA dus er bijzonder lijkt me dat ook niet..

  Alvast bedankt,

  Jasper
 • http://images.google.nl/images?hl=nl&q=notebook+cooler&btnG=Afbeeldingen+zoeken&gbv=2

  Op zoek naar zoiets, op een notebook gamen vraagt nogal wat van de grafische kaart en in dit geval ook van de processor zo te zien.
 • Slechte videokoeling waarschijnlijk of van buiten slechte ventilatie.
  En zeg nou zelf: een laptop is niet bedoeld voor te gamen daar heb je desktops voor.
 • Wat voor type laptop heb je?
 • @Maarten: gebruik de wijzigknop eens ipv 2 posts achter elkaar.

  @TS: zou normaliter toch geen probleem mogen zijn bij een nieuwe laptop. Ik zou er mee teruggaan naar de winkel. een nieuwe laptop mag niet uitvallen, zo simpel is het. Als hij te warm wordt dan is hij dus niet in orde. En aangezien gamen gewoon normaal gebruik is van de laptop zal de winkel ook niet moeilijk kunnen doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.