Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

grafische kaart schakelt terug op accu

Anoniem
laurens123
11 antwoorden
 • Hey mensen,
  Als ik aan het gamen ben en ik trek de stekker uit het stopcontact heb ik een fps drop van gemiddeld 30 fps.. (van 45 naar 15).. verschilt natuurlijk per spel.
  Dus ik heb GPU-Z gedownload en even gekeken naar de clocksnelheden bij het wisselen tussen accustroom en netstroom.
  Op netstroom staat de core op 500MHz en memory op 400MHz.
  Op accustroom is dit 170MHz en 100MHz.

  Erg irritant want zo kan ik natuurlijk niet lekker gamen.. Ik heb al gekeken bij energie instellingen maar daar kon ik niks vinden.
  Weet iemand wat ik kan doen zodat hij niet vanzelf terugschakelt naar lage clocksnelheden?
  Oh en ik heb een 8600M GS als dat nog wat uit maakt :) .
  Alvast bedankt.
 • Wat je kan doen is Configuratiescherm,Energiebeheer en kiezen voor beste prestaties.
 • dat had ik al geprobeerd maar dat heeft alleen effect op de processor :( .
 • Wat voor computer is het?
 • Een laptop.
  Asus F3Sv.
  Intel Core 2 Duo T7500 @ 2.20GHz.
  2 X 1 GB DDR2 SDRAM.
  Nvidia Geforce 8600M GS 256 MB.
  Vista home premium 32 bit versie.
  Is dit wat je bedoeld? ^^
 • Vind het een vrij logisch verhaal om de accu te sparen en waarom laat je hem niet gewoon aan het net hangen.
 • Tsja,het is een heel licht videokaartje dus ik denk dat de kaart terug klokt doordat er warmteproblemen ontstaan. Een laptop is ook niet gemaakt om te gamen. Er zijn wel laptops die dat goed kunnen,maar die kosten +/- 1500 euro.
 • Hij moet pas accu sparen als ik zeg dat ie dat moet doen :roll:
  Normaliter kan hij wel gewoon aan het net maar soms is er even geen stopcontact beschikbaar (bijv. ik heb m meegenomen om een vriend een spel te laten zien en spelen). Dan wil ik m gewoon kunnen gebruiken, tis toch niet voor niets een laptop..

  Een warmte probleem is het niet.. Dat zou eerder ontstaan bij zware kaarten en afgezien daarvan heb ik de temperatuur al vaak genoeg bijgehouden en die komt niet boven de 80 graden uit (en dat is dan alleen aan het stroomnet.. op accu wordt ie niet heter dan 70). Pas bij 86 graden gaat de fan op hoogste stand en de beveiliging schakelt pas in bij 97 graden. (dat heb ik uitgevonden toen mijn koeling niet goed vast zat na een reparatie in de fabriek).

  Toen ik deze laptop kocht was ie best geschikt om te gamen en mijn eisen zijn sinds die tijd niet omhoog gegaan, nieuwere spellen speel ik gewoon op lage resolutie zonder effecten. Crysis speelt ie op die manier prima (35 fps) warhammer 40k 2 is geen probleem en GRID en UT3 evenmin en verder speel ik alleen oudere spellen.
  Maar goed.. Dat terzijde.. Ik vind het helemaal niet logisch dat ik op de accu op maximale prestaties mijn videokaart niet goed kan gebruiken.. Dus als iemand nog weet hoe ik dat kan veranderen hoor ik het graag :D
 • Wat is de status van de accu ?
  Is ze wel in 100 % goede staat ?
  Bij een accu die capaciteit verloren heeft, zal een laptop vlugger op lage snelheid gaan draaien.
  Overigens hebben de meeste laptop fabrikanten een eigen programma geinstalleerd om de energie status te regelen.
 • hmmm.. De accu is al wel wat ouder idd. Waarschijnlijk al wel wat versleten al zal het niet zo veel zijn want ik kan er nog bijna even lang mee werken als in het begin. Maar das wel een goeie mogelijkheid :) .
  Bij mij staat er inderdaad ook een programma: Power4Gear. Dat is verder compleet aan te passen aan mijn eigen wensen (behalve de grafische kaart dan :roll: ).
  Misschien kan ik mijn kaart wanneer ik op de accu werk wel terug overclocken naar de normale clocksnelheden? Ik weet dat laptops niet bedoeld zijn voor overclocken maar ik clock hem alleen maar naar de normale waarden.. Of kan dat problemen opleveren met de accu??
 • [quote:916d154376="laurens123"] Ik weet dat laptops niet bedoeld zijn voor overclocken maar ik clock hem alleen maar naar de normale waarden.. Of kan dat problemen opleveren met de accu??[/quote:916d154376]

  Geen probleem, alleen zal de accu vlugger leeg zijn.
  Geeft "Power Gear", je niet de mogelijkheid om steeds op optimale prestaties te werken, ongeacht de lading van de accu ?
  Bij optimale prestatie zal er geen energie-regeling zijn, en draait de grafische kaart op maximum.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.