Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Energiezuinige videokaart ?

Anoniem
Repr
5 antwoorden
 • Hi,

  Ik ben al een tijdje op zoek naar energiezuinige videokaarten. Het aanbod van videokaarten is voor nogal schokkend. De meeste videokaarten zijn energieverspillende monsters geworden.

  Zo is de enige kaart die ik gevonden heb een Asus ENG285 die 30 watt vreet in Idle maar wel eventjes 200w vreet onder load. Meer dan 100watt voor 1 videokaart is gewoon TEVEEL! Ik zoek dus een videokaart die in idle hooguit 25watt vreet.

  Kan iemand mij een energiezuinige videokaart aanraden? Het moet een DUAL-LINK DVI aansluiting hebben (bij voorkeur 2x DVI) en het zou fijn zijn als het snel genoeg is om Compiz en AERO te draaien.

  Iemand enig idee?

  EDIT: Oh ja A.U.B. GEEN ATI!!! Door de driverhell wil ik liever geen ATI
 • Je weet niet waar je het over hebt en ik ook niet, welke "driverhell"? :?

  Waardoor dacht je waarom die dingen zo warm worden?, koop de goedkoopste, kun je niet mee gamen maar het energieverbruik is laag. :roll:
 • [quote:23a34079b3="Lange Pier"]Je weet niet waar je het over hebt en ik ook niet, welke "driverhell"? :?

  Waardoor dacht je waarom die dingen zo warm worden?, koop de goedkoopste, kun je niet mee gamen maar het energieverbruik is laag. :roll:[/quote:23a34079b3]
  Tja dat is helaas niet zo…. Zo kun je een 7600GT kopen maar vreet deze nog steeds idle 50watt ….

  De 9400GT is al meer mijn smaak met een idle verbruik van 11 watt. Helaas heb ik nog geen kaart kunnen vinden met 2x duallink-DVI.

  ATI is in Linux en Windows pure ellende. atikmdag.sys crashes komen veel voor en dualmonitor setup is vervelend in Linux. Maar goed ik wil er geen fanboy discussie van maken. Mijn herhaaldelijke negatieve ervaringen met ATI hebben mij voorgoed genezen van het merk.
 • Wil je nu wel of niet gamen? Bij serieus gamen ontkom je niet aan een flink energieverbruik. Wil je echt weinig energie verbruiken, en niet gamen, kijk dan naar onboard video. Eentje met een 780G of 9300 chipset heeft voldoende power voor aero. En als energieverbruik echt een issue is, dan zet je aero natuurlijk gewoon uit.
 • [quote:8b28b161a9="gerben"]Wil je nu wel of niet gamen? Bij serieus gamen ontkom je niet aan een flink energieverbruik. Wil je echt weinig energie verbruiken, en niet gamen, kijk dan naar onboard video. Eentje met een 780G of 9300 chipset heeft voldoende power voor aero. En als energieverbruik echt een issue is, dan zet je aero natuurlijk gewoon uit.[/quote:8b28b161a9]

  Helaas heeft onboard video geen 2x duallink DVI en dat betekent ook dat ik een nieuwe MB + processor moet kopen wat het allemaal weer duur maakt.

  Gamen blijft bij mij beperkt tot de inmiddels wat oudere spellen. Company of Heroes bijvoorbeeld. Ik ben ook niet van plan om nieuwe spellen aan te schaffen aangezien de PS3 het gamen heeft overgenomen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.