Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Beelscherm zomaar kapot

Anoniem
Alipapa
6 antwoorden
 • Hallo, ik was gewoon aan het werk op mijn computer toen opeens het scherm zwart werd. Het lampje op het beedscherm deed het ook niet meer. Computer uitgezet en weer aan, maar niks, noppes.
  Snel naar de winkel voor een nieuw beeldscherm, maar ik wil toch wel weten wat de oorzaak kan zijn. Iemand?

  Het scherm had 600 euro gekost en was 4 jaar oud, merk Samsung.Sincmaster 173P. Zeer degelijk scherm. Ik had verwacht er oud mee te kunnen worden.
 • Ik had het scherm even meegenomen toen je een nieuwe ging aanschaffen. En even laten checken in de winkel.De kans is natuurlijk groot dat je scherm overleden is. :?
 • Als je hem aansluit en je schijnt er met een spot of zaklamp op, zie dan nog wat? zo niet denkelijk de inverter, wel iets zichtbaar, backlight kapoet.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Backlight
  http://nl.wikipedia.org/wiki/CCFL
 • [quote:603a5e6167="Lange Pier"]Als je hem aansluit en je schijnt er met een spot of zaklamp op, zie dan nog wat? zo niet denkelijk de inverter, wel iets zichtbaar, backlight kapoet.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Backlight
  http://nl.wikipedia.org/wiki/CCFL[/quote:603a5e6167]

  Ik heb het niet gecontroleerd, maar er was echt helemaal niets meer te zien. Bij het aansluiten van het nieuwe beedscherm raakte ik de oude adapter aan bij het contact dat in het beelscherm moet, en daar kreeg ik een elektrische schok van. Terwijl die niet meer aangesloten was! Nu zit ik te denken of de adapter niet stuk geweest kan zijn, en niet het beeldscherm. Ik heb geen soortgelijke adapter (nieuwe scherm heeft een andere) dus kan het niet direct controleren. Wel weet ik dat de adapter erg heet kon worden. Die van mijn nieuwe scherm wordt ook erg warm trouwens.
 • De meeste huidige TFT's hebben een ingebouwde AC/DC omvormer, welk merk en type is dan de nieuwe?

  Indien het voltage van zo'n adapter hoog genoeg zou je een prikkeling kunnen voelen, lijkt mij dat er dan gewoon nog spanning op staat, doormeten met een universeelmeter zou kunnen, met die lamp testen overigens ook.
 • [quote:9771ea9614="Lange Pier"]De meeste huidige TFT's hebben een ingebouwde AC/DC omvormer, welk merk en type is dan de nieuwe?

  Indien het voltage van zo'n adapter hoog genoeg zou je een prikkeling kunnen voelen, lijkt mij dat er dan gewoon nog spanning op staat, doormeten met een universeelmeter zou kunnen, met die lamp testen overigens ook.[/quote:9771ea9614]

  Oké, ik begrijp dat er nog spanning op zo'n adapter kan staan. De nieuwe is een AG Neovo, waarvan de adapter een iets ander stekkertje heeft die in de computer moet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.