Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Soort videogeheugen voor videokaart

Anoniem
Obi-wan-kenobi
4 antwoorden
  • Ik wil graag een ati radeon 4850 kopen met ddr3 geheugen, maar ik heb gehoord dat het beter is als het soort geheugen van de videokaart hetzelfde is als dat van je interne geheugen, omdat het na een tijdje geheugen van je interne geheugen af gaat nemen voor je videokaart. Of maakt dit helemaal niks uit als je een videokaart met veel geheugen hebt?
  • [quote:4c50c2bdc2="athos.95"]ik heb gehoord dat het beter is als het soort geheugen van de videokaart hetzelfde is als dat van je interne geheugen, omdat het na een tijdje geheugen van je interne geheugen af gaat nemen voor je videokaart.[/quote:4c50c2bdc2]En ik zou graag willen weten wie dit vertelt, want dit zou dan de eerste vorm van kunstmatige intelligentie zijn … :lol:

    Klinkklare onzin dus, de geheugencontroller van de videokaart werkt onafhankelijk van die van het moederbord of de processor. Er zijn wel technieken waarbij een videokaart ook intern geheugen kan benutten (TurboCache of HyperMemory), maar dan gebeurt dat afhankelijk van je PC-instellingen, niet dat dat opeens na verloop van tijd gebeurt.

    En bij een HD4850 is er al helemaal geen sprake van benutten van (langzamer) intern geheugen, zo'n kaart heeft ook genoeg aan de 512MB VRAM die er (minimaal) op zit.
  • Dankjewel. Ik had het eerst nagevraagd bij sansa computers.En ze zeiden dat het dan via het intern geheugen gaat, bij zware games.
  • bij zwakke pc's met een onboard videokaart of weinig videogeheugen kan het gewone geheugen worden gebruikt. maar dit heb je alleen bij budget kaarten of onboard oplossingen die hoe dan ook niet voor zware games geschikt zijn. bij een 4850 zal dit niet gebeuren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.