Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe videokaart Dell Dimension 8300?

Anoniem
None
56 antwoorden
 • hmmm… jammer
  Het is dus niet mogelijk om bijvoorbeeld een voeding van 400W erin te zetten en dan dus ook een nieuwere videokaart… :cry:
 • Hallo allemaal,
  Ik heb nu een Dell Dimension 8300 met een NVIDIA GeForce FX 5200 erin.
  Ik heb laatst nog mijn geheugen uitgebreid van 512 MB naar 1.5 GB
  Nu merk ik helaas dat ik sommige spellen niet goed meer kan spelen (Spore), ze schokken heel erg, ookal staan ze op de allerlaagste kwaliteit.
  Dus nu wil ik graag een nieuw videokaartje erin zetten om weer verder te kunnen gamen. Nu is mijn vraag, welke moet ik hebben?
  En heeft het nog zin met mijn (toch al best wel) oude computer?
  Alvast Bedankt

  P.S.: Ik weet niet of jullie nog meer gegevens van mijn computer moeten hebben (kloksnelheid en dergelijke), want ik weet niet hoe ik deze te voorschijn moet toveren. Als jullie iets willen weten, vraag het dan en zeg er als het kan even bij hoe ik aan deze info kan komen, dan laat ik het meteen weer weten, zodat jullie verder kunnen! :D
 • Volgens mij zit hier een AGP slot in. Als je kijkt bij Azerty zijn er nog wel wat AGP kaarten te koop.
  http://www.azerty.nl/8-972/agp-ati-.html
  Wat wil je uitgeven? En… is het niet verstandiger om uit te kijken naar een nieuw systeem? Voor ongeveer 400 a 500 Euro heb je een goed nieuw systeem.
  Ligt er ook aan wat voor een games je wil spelen, Spore heeft niet van die hoge eisen. Dus als je rond de 50 a 60 Euro uitgeeft aan een nieuwe videokaart kan je Spore wel goed spelen.
 • [quote:3b25643623="sam_cocha"]hmmm… jammer
  Het is dus niet mogelijk om bijvoorbeeld een voeding van 400W erin te zetten en dan dus ook een nieuwere videokaart… :cry:[/quote:3b25643623] Ja dat kan natuurlijk wel :wink:
 • hee,
  Nou een helemaal nieuw systeem gaat het niet worden. Mijn vader heeft zoiets van dat mijn computer nog wel redelijk genoeg is, vind ik eigenlijk ook wel, maar alleen de kwaliteit moet van mij wat beter.
  Maar mijn broer heeft nu net wel een nieuwe computer (die van hem was een stuk ouder dan die van mij), en hij heeft een Nvidia 9500, en dat is dus echt wel mooi beeld!
  Zoiets zou ik ook graag willen…
  Ik wil dus graag gewoon een goede degelijke Nvidia videokaart die niet meer dan 100 euro kost (mag wel ietsje meer als uitzondering), en gewoon een zo mooi mogelijk beeld en prestatie kan geven. :oops:
  Ik had dit al gevonden : http://www.techspot.com/vb/topic86125.html
  Maar hier snap ik niet heel veel van…
  Ik wil eventueel ook nog wel andere onderdelen voor mijn computer aanschaffen (extra geheugen) als het maar niet al te duur wordt bij elkaar…
 • Deze kaart moet al een hele verbetering zijn en sneller als die Nvidia 9500 van je broer zijn.
  http://www.azerty.nl/8-972-93037/club-3d-hd-3650-grafische-ad.html

  Er zit een 250 of 305 Watt voeding in. Ik denk dat dit moet gaan maar probeer het eens. Als het niet gaat kan je ook nog een andere voeding kopen. Voor 40 Euro heb je een kwalitatieve goede voeding van 400 Watt.

  Meer geheugen in jouw PC heeft geen zin meer.
 • [quote:bb4d836a98="tomvdlee"]Er zit een 250 of 305 Watt voeding in.[/quote:bb4d836a98]Behuizing dus even openen om te kijken welke precies: met de 305W (gecombineerd 22A op de +12V) voeding hoeft de voeding niet eens vervangen te worden.
 • [quote:79bba2620c="tomvdlee"]Volgens mij zit hier een AGP slot in.[/quote:79bba2620c]
  Als ik vragen mag, wat is een AGP slot?

  En over de kaart die jullie mij aanraden, is dit een beetje een nieuwere up-to-date kaart? of is ie binnen een jaar al weer verouderd?
  En voor de duidelijkheid, ik wil liever een iets duurder zeer goede kaart, dan een goedkopen kaart die ik na een jaar moet vervangen

  Ik ga er morgen met mijn vader eens naar kijken
 • Dat zijn vrij lichte kaarten. Er bestaan ook nog een 3850 en een 4650. Wat beter, maar beslist geen top kaarten. AGP is al vrij oud, wil je serieus gamen, dan zul je toch meer moeten upgraden.

  http://tweakers.net/pricewatch/240191/gigabyte-gv-r465d2-1gi.html
  http://tweakers.net/pricewatch/197741/sapphire-hd-3850-512mb-gddr3-agp-8x.html
 • [quote:7d65cd2ba9="sam_cocha"]En over de kaart die jullie mij aanraden, is dit een beetje een nieuwere up-to-date kaart? of is ie binnen een jaar al weer verouderd?[/quote:7d65cd2ba9]Je probleem is meer dat je hele systeem verouderd is, zo'n Dell Dimension 8300 zal hoogstwaarschijnlijk een Pentium 4 processor bevatten … dit kun je eenvoudig checken met een tooltje zoals CPU-Z: http://www.cpuid.com/cpuz.php
  [quote:7d65cd2ba9="sam_cocha"]En voor de duidelijkheid, ik wil liever een iets duurder zeer goede kaart, dan een goedkopen kaart die ik na een jaar moet vervangen[/quote:7d65cd2ba9]Doe liever een zo goedkoop mogelijke upgrade van videokaart zodat je die lichte spellen zoals Spore in ieder geval redelijk kunt draaien: zo'n AGP-versie van de Radeon HD3650 is daarbij een kaart met een uitstekende prijs/prestatieverhouding.

  En let erop dat wanneer je PC een 250W voeding heeft (al gecheckt door de behuizing even te openen?), deze ook vervangen dient te worden: dat kost je dan ook weer een paar tientjes. Let ook op de form factor die de voeding mag hebben: volgens mij is de behuizing van de Dimension 8300 nl. niet helemaal standaard ATX …

  Wil je binnen afzienbare termijn ook modernere, zwaardere spellen gaan spelen, dan ontkom je er niet aan om je hele systeem te vervangen. Want dan red je het zelfs niet met de zwaarste AGP kaarten van dit moment (die Gerben genoemd heeft, prijzen v.a. 85 euro).
 • Op die DELL 8300 zit volgens mij een standaard ATX 20 Pin Connector.
 • Oke, dan wordt het die Radeon HD3650 (is dit Nvidia?) denk ik.
  Maar dan nog even over die voeding en ATX en processor, jullie hebben het allemaal over deze dingen, maar ik heb geen idee wat jullie bedoelen.
  Als je dus iets wilt weten over mijn computer en je me uitlegt wat ik moet doen om hier achter te komen, doe ik het graag en laat ik het jullie meteen weten. Alvast Bedankt
  :D
 • De 3650 is een erg licht kaartje . http://www.alternate.nl/html/categoryListing.html?cat1=9&cat2=215&cat3=0&cat1=9&cat2=214&cat3=0&cat1=9&cat2=216&cat3=0&bfbox=1&&tgid=1373&tn=HARDWARE&l1=Grafische+kaarten&l2=AGP+kaarten& http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_151_setup.exe Als je dit programma installeert kun je zien wat voor processor,geheugen,moederbord etc hebt.
 • [quote:becd076b06="The Dragon"]http://www.alternate.nl/html/categoryListing.html?cat1=9&cat2=457&cat3=0&bfbox=1&&tn=HARDWARE&l1=Grafische+kaarten&l2=PCIe+kaarten+ATI&l3=Radeon+HD3000& :roll: De 3650 is een erg licht kaartje. http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_151_setup.exe Als je dit programma installeert kun je zien wat voor processor,geheugen,moederbord etc hebt.[/quote:becd076b06]
  Wat bedoel je met erg licht kaart :roll: ? is dat goed of slecht?
  en ik heb dat progje installeerd, maar wat willen jullie ervan weten? (ik snap al die woorden en getallen niet echt :wink: )
 • Dat het geen goede upgrade is om games mee te spelen. Ik zou het advies van Gerben of Tom of Obi opvolgen.Of misschien even doorsparen voor een wat nieuwer systeem.
 • Nou, die voeding is dus veel te licht voor een eventuele update van een videokaart waar je goed mee kan gamen. Mijn advies zou zijn ,kijken of je door kan sparen voor een beter systeem . Het wordt te duur en zonde van het geld om je systeem echt te upgraden voor de spellen die jij wil spelen.
 • Hmm…
  Maar het advies Tom was toch een Radeon HD3650?
  Maar oke,
  Dan denk ik toch dat ik voor de Radeon HD3650 ga, ik wil namelijk een kaart die niet te veel kost, en waarme ik toch de nieuwste games als GTA 4 en de Sims3 mee kan spelen, verder mag hij na twee jaar veroudert zijn, dan neem ik wel een nieuwe systeem namelijk.
  Past deze kaart dan een beetje bij mijn eisen? :roll:
 • Nee.
 • Een zwaardere kaart als de Radeon HD3650 heeft volgens mij weinig zit en is zonde van het geld. Als je zware games wil spelen zal je toch moeten denken aan een zwaardere PC. Spore zal geen enkel probleem zijn omdat die niet van die zware eisen heeft.
 • [quote:bfee1c6868="gerben"]Nee.[/quote:bfee1c6868]
  Welke kan ik volgens jou dan het beste nemen? :?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.