Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Video kaart verbrand ? :S

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik was Warhammer Online aan het spelen( een hele zware game) en de laatste 3 dagen begon mijn cooler enorme geluid te maken. Ik opende de kast en maakte het helemaal schoon maar hij bleef maar het geluid maken. Ik check de tempraturen en het was allemaal goed 45 graden etc. Drie dagen later om 1 uur in de ochtend was ik weer aan het spelen en opeens viel mijn pc uit (de 3 dagen lang maakte de cooler nog steeds veel geluid). Ik was verbaasd toen rook ik een verbrand geurtje ik probeerde mijn pc weer opnieuw te starten, dit lukte alleen ik had geen beeld meer. Ik ben bang dat mijn videokaart is verbrand??

  Mijn specs:
  GeForce 9800 GT
  Supports Intel Core 2 Multi-Core processors ( quad core 2.4)
  500 gig
  4000 ram
  En ik had een goede Intel Core Cooler - weet de naam niet meer maar zoals je kunt zien aan mijn pc was die ook gwn above average
  Ik gebruikte Vista 64 BIT

  Iemand een idee wat er aan de hand is!?
 • Kan je niet even testen met een andere kaart of je dan wel beeld hebt? Of de 9800 GT even in een ander systeem zetten en kijken of de kaart dan werkt?
 • Ik heb iets gelijkaardigs meegemaakt.

  Mijn computer draait al voor 2 maand zeer goed, maar plots kwam er bijna geen geluid meer uit. Dit kwam door mijn Nvidia GeForce 9800 GT 512 MB kaart! Twee minuten nadat de stilte viel ging mijn computer uit, was er een verbrande geur in de lucht en voelde de geforce ongelooflijk warm aan.

  Dit kwam door de fan die vastzat tegen de zogenaamde 'bescherming'. Daardoor stopte het met afkoelen en werd het snel warm. Hoe weet ik dit zeker? Omdat ik nadat de eerste kaart kapot was naar de winkel ging om een nieuwe. Dit was precies dezelfde kaart, en opnieuw begon het. Deze keer zat de fan al vast nadat ik het uit de verpakking haalde!

  Nadat ik de fan weer vrijgemaakt had besloot ik om toch nog eens de kaart te proberen. Het ratelend geluid die toen uit mijn computer kwam was te verontrustend, dus ik geef het op. Dit specifiek model van de 9800 GT kaart is dus ontworpen om een vuurtje te stoken..!

  Ik vind er GEEN afbeeldingen van, maar het is even groot als 2 slots, en de fan kun je helemaal zien. Als je specifiek deze kaart hebt, dan zou je naar mijn mening best vlug een nieuwe kopen.

  Hopelijk hielp dit. Ik vind het erg dat Nvidia zoiets zou verkopen ~ had ik maar meteen een -veilige- 9800 GT gekregen, want die kostte me 169 euro.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.