Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart overhit?

Anoniem
stee0036
14 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Dit is al misschien het 4de forum dat ik bezoek,
  Terwijl ik game (Guild Wars, Call of Duty 5) gaan de graphics van de game erg raar doen, zo knippert het scherm, rare strepen door het beeld. Als ik dan snel de game afsluit gebeurde het laatst dat zelfs het bureaublad allemaal witte kleine blokjes liet zien. Heb laatst net een nieuwe koeler erin laten zetten, stof eruit gehaald, etc. Mijn temperaturen blijven onder de 80 graden. Dit gebeurd niet met Call of Duty 4, deze verschijnselen.

  Windows Vista premium
  Nvidea 8600 GT.
  Intel pentium D CPU 3.00ghz
  2,00 GB RAM
 • Die streepjes betekenen dat je kaart aan het overlijden is….hoe meet jij je temperatuur eigenlijk?
 • Via het programma SpeedFan.

  Overlijden? Wat houdt het precies in bij een videokaart?
 • dat je videokaart het straks neit meer doet
 • Hoe kan dat dan?
  Er is niks mee gebeurt en heb hem nog maar iets van een klein jaartje ofzo
 • Tja, dat je meerder fora bezoekt met hetzelfde probleem wil niet zeggen dat je daarmee een videokaart kunt repareren, de vram wordt of te heet of is overleden, hoe dat kan?, tja dat kan al bij aankoop en gebruikstijd heeft er niets mee te maken, misschien te heet geworden.
 • aan het overlijden? zou beginnen met nieuwe drivers, en een andere monitor zoeken om dat uit te sluiten. 80 graden is niet echt heet vooor een grafische kaart
 • Het is namelijk dat het niet elke keer zo is. En de drivers zijn up to date. De koeler is net nieuw en het is bijvoorbeeld niet onder het gamen van COD4 maar wel onder andere games.
 • Dergelijke strepen noemen ze artefacts. Dit komt meestal door fouten in de drivers, hardware of oververhitting. Omdat jij zegt dat het niet elke keer zo is denk ik aan oververhitting of een defecte kaart. Dat weten we zeker als het probleem ook met nieuwe drivers gebeurt. Probeer de drivers te verwijderen en installeer de nieuwste drivers van internet
  http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

  Als het in cod4 goed gaat en in cod5 is het waarschijnlijk oververhitting. cod5 is net iets zwaarder waardoor de kaart misschien over het kritische punt is.
 • Maar in Guild Wars is het vooral.. Ik heb dat altijd makkelijk kunnen spelen, maar de afgelopen maanden geeft hij problemen. Dat vind ik dus zo raar, hoe kan hij dan ineens overhit zijn/kapot zijn?

  Kzal naar de drivers kijken
 • @repr: dat een kaart niet heet wordt wil niet zeggen dat het geheugen niet kapot kan zijn, dus kaart kan wel degelijk overleden zijn.
  Mijn GTX280 wordt ook maar in de 80 graden en die is toch ook echt verrot ;-) Ik heb het ook niet bij alle games, maar wel bij zware… dus dan is er toch iets met de kaart mis.
  Kan gewoon gebeuren, als je nog garantie hebt er mee terug gaan…

  Dat natuurlijk als je alle andere opties hebt uitgesloten, dus drivers opnieuw installeren, even andere monitor proberen… Als dat niets oplost, dan is een nieuwe kaart de enige oplossing.
 • Na de nieuwste driver. Even gamen en dan valt mijn scherm uit en hij gaat weer aan, krijg ik de melding ":

  Beeldschermstuurprogramma reageert niet meer en is hersteld

  Enig idee? Kben ook al aan het speuren.

  EDIT:

  Hele besturingsprogramma verwijdert en opnieuw laten installeren door windows zelf. Nu ik de pc opstart krijg ik de melding dat hij een module niet kan vinden:
  C:\\Windows\System32\NvCpl.dll

  Ik word hier een beetje gek van, ik denk dat ik er maar gewoon een nieuwe kaart in laat zetten.
 • Hardware kost geld. Ik zou eerst software fouten 100% uitsluiten. Maak backups en vergeet niet om je cod4 profiel te kopieren, anders ben je je rank kwijt.
  Installeer dan Windows opnieuw en de laatste videokaart drivers. Cod4 installeren plus de laatste patches. Als we dan nog steeds strepen hebben is je kaart defect of een ander onderdeel van je pc.
 • Dit heb ik al een keer eerder gedaan, z'n 4 weken geleden, precies zoals je het zegt, het heeft toen helaas niks geholpen. Ook toen heb ik de drivers etc. geinstalleerd.

  Het lijkt erop dat hij idd, zoals gezegt, overleden is. Maar de vraag is dan:
  Hoe kan zoiets?

  BTW: Strepen waren bij Guild Wars, maar dat maakt niks uit. Werkt hetzelfde als hoe jij het zegt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.