Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Trillend beeld bij Full Hd Resolutie..

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hey jongens,

  Ik heb een probleempje.. Ik heb van de week een nieuwe full hd lcd monitor aangeschaft. Hij zit gewoon aangesloten via Hdmi. Maar nou is mijn probleem dat wanneer ik maak niet uit wat voor soorte films afspeel zoals dvd HD normale avi of wmv mpg video's krijg ik schokkende beeld.

  Maar nou heb ik wel gemerkt dat dit niet het geval is als ik bijvoorbeeld de video afpseel via Mediaplayer of Showtime op een normale venster, dan speelt ie wel smooth af.. maar wanneer ik deze venster vergroot naar volledig scherm dan heb ik schokkende beeld.

  Nou heb ik ook geprobeerd de resolutie te verlagen via windows naar 1280x720. dan speelt ie wel alles goed af ook op volledig scherm.. :? maar dan heb ik wel weer last van vazig beeld op me scherm omdat me monitor full hd is :roll:

  weet iemand waar dit aan kan liggen? ik weet wel dat me videokaart full hd ondersteundt. met hdcp. toch krijg ik nu wel een beetje het gevoel dat me videokaart zwak is ofzo :roll:

  Me pc is trouwens het volgende:

  Core 2 quad 2,80Ghz
  Werkgeheugen 1gb
  1tb samsung f1 hardeschijf
  Geforce 9400 512mb

  Trouwens ik las hier dat iemand ook zelfde probleem heeft als ik..
  http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=75900.0
 • Tsja,dat is een videokaartje van 45 euro. :? Ik zou eerst eens een knappe kaart kopen i.p.v een full hd lcd monitor.
 • [quote:c9fc6d42c2="Verhoeven"]Geforce 9400 512mb [/quote:c9fc6d42c2] Deze Geforce 9400 GT dus? Bij Display Support zie ik staan

  Maximum Digital Resolution 2560x1600
  Maximum VGA Resolution 2048x1536

  Bij Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_video zie ik staan 1280×1080 1,382,400 16:9 (non-square pixels) 1080p Used on PDP HDTV displays (Full HD, HD Ready 1080p)

  Dan is mijn eerste indruk dat de videokaart het Full HD aankan. Check om mee te beginnen op computeridee deze Vraag aan de FAQman HD-Video schokkerig.
 • tenzij je gpu acceleration aan hebt gezet word het afgespeeld op cpu kracht, niet gpu. probeer VLC media player eens. ik heb enkele bestanden (vooral 1080p mkv) die door wmp schokkerig worden maar in powerdvd en VLC perfect draaien

  alle drivers de nieuwste van gevonden?
 • Ik heb nu zojuist zoomplayer geinstalleerd en nou speelt ie wel alles netjes af.. maar toch vind ik het sneu :? want op mijn dikke monitor kon ik gewoon alles op 1080p vloeiend afspelen via alle programma's zoals mediaplayer nero showtime powerdvd enz..

  en nu kan ik dat alleen maar via zoomplayer :? alleen omdat me resolutie nu op 1920x1080 staat. :roll:
  Ik denk toch dat ik later wel een hele goeie videokaart ga aanschaffen ofzo.. :roll:
 • Zonde dat je er maar 1 GB RAM Geheugen in hebt zitten terwijl het systeem zoveel beter kan…
 • Nee maar ik ben wel van plan om 6gb erin te steken, op dit moment heb ik een usb stick erin van 4gb die ik gebruik als Readyboost.. Ik weet niet of dit veel zal uitmaken? :roll:
 • ok het is opgelost mensen, ik heb een Ati radeon erin gedouwd en nu speelt ie echt alles heel soepel af zelfs me spellen kan ik nu op 1080p super smooth spelen. die on-board geforce was dus een low-end videokaart typisch Nvidia weer :? :roll:
 • [quote:0c98c8e14d="Verhoeven"]ok het is opgelost mensen, ik heb een Ati radeon erin gedouwd en nu speelt ie echt alles heel soepel af zelfs me spellen kan ik nu op 1080p super smooth spelen. die on-board geforce was dus een low-end videokaart typisch Nvidia weer :? :roll:[/quote:0c98c8e14d] Ik snapte in een van je vorige topics al niet waarom je toen een mobo kocht met een onboard videokaart :wink:
 • jah je hebt gelijk dragon.. :roll: ik kocht een onboard omdat deze een Hdmi uitgang heeft, en de meeste videokaarten van nu hebben alleen een Dvi uitgang. en mijn monitor is een full hd 1080p. vandaar dat ik eentje wou met hdmi uitgang zodat ik optimaal kon genieten van full hd. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.