Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

PC werkt wel met hardwareversnelling uit, maar slechte video

Anoniem
andre@home
4 antwoorden
  • Ik heb sinds enige tijd het probleem dat mijn systeem (Intel I915PGNL, Pentium 4, Asus EN6200TC, Windows XP Pro SP3) opeens bevriest. Geen BSOD, maar gewoon: alles bevriest. Herstart alleen mogelijk met de aan/uit knop. Dat bevriezen gebeurde soms al bij het opstarten, soms wat later. Van alles geprobeerd, XP helemaal opnieuw geinstalleerd… Een lange lijdensweg dus. Toevallig heb ik nu ontdekt dat ik nergens meer last van heb als ik de hardwareversnelling (beeldschermeigenschappen/instellingen/geavanceerd/probleemoplossen) volledig uitschakel. Maar nu lopen mijn spelletjes van geen kanten meer … Wat is volgens jullie hier het probleem? Is mijn grafische kaart kapot en kan ik het beste een nieuwe kopen? Of is er toch iets anders aan de hand?
  • Heb je ook al geprobeerd om je Xp opnieuw te installeren. Het kan mischien zijn dat je Windows niet meer goed werkt. :roll:
  • Ik zou beginnen met eerst een nieuwe driver te installeren, als het nodig is in veilige mode eerst de oude verwijderen.
  • XP heb ik helemaal opnieuw vanaf CD-ROM met SP2 geinstalleerd, daarna alle updates automatisch uitgevoerd. De nVidia videodrivers heb ik enkele malen opnieuw geinstalleerd, eerst door in apparaatbeheer de kaart te verwijderen (waarmee ook alle gebruikte drivers automatisch verwijderd worden) en daarna Windows zelf op internet de drivers te laten opzoeken, de laatste maal door de laatste drivers van de ASUS site te downloaden en die te installeren. Maakt allemaal helaas geen enkel verschil uit…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.