Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe videokaart

Anoniem
Just_kevin
9 antwoorden
 • Een HD 4770 in combinatie met een Pentium 4? Lijkt me niet verstandig.. :roll: en euhmm ga liever voor Nvidia is beter kwaliteit.. maar kwa prestaties zijn ze allebei wel goed..
 • Hallo,

  Ik wil in mijn computer (een Dell GX620 http://www.stockloots.be/images/computers/systemen/gx620.jpg) een nieuwe videokaart plaatsen. Ik zelf dacht aan de Sapphire ATI HD4770. Nu is de voeding van mijn computer te laag ervoor (maar 280 watt). Is er ook een mogelijkheid om een nieuwe voeding voor dit systeem te kopen (+/- 350-400 watt). Deze zijn voor zover ik weet niet te koop in de winkel? Aangezien het een aangepast model is. Weet iemand of er toch een voeding is te kopen?

  Specs:
  Pentium 4, 3.00 GHZ
  2 GB geheugen @ 577 mhz
  NIVDIA GeForce 6200 LE

  Op dit moment vind ik deze videokaart niet goed genoeg meer. Ik speel niet zo heel erg veel spellen. Ik speel Fifa 09 (wat op mijn oude systeem wat slechter was alleen een betere videokaart goed draaide) en eigenlijk alleen nog Need For Speed Most Wanted.

  Als jullie nog aanbevelingen hebben qua videokaart hoor ik deze graag van jullie! Er moet wel een DVI poort, PCI-E 16x en een mogelijk om de pc op een tv aan te sluiten.

  Bij voorbaat dank,
  Kevin
 • Volgens mij gaat zo'n Radeon HD4770 niet eens passen, zie specs op de website van Dell:
  http://www1.euro.dell.com/nl/nl/edu/Desktops/optix_gx620/pd.aspx?refid=optix_gx620&s=edu

  [i:187ee78ef4]1 graphics PCIe x16-sleuf met laag profiel (H: 2,5 inch x L: 6,6 inch)[/i:187ee78ef4]
 • Welke kaart zou eventueel wel passen die beter is als de kaart die er nu in past? Er zit trouwens wel een soort verleng stuk in die er voor zorgt dat er een grote kaart in kan. Anders had mijn huidige videokaart ook niet gepassen.

  En is het wel mogelijk om er een betere voeding in te doen?
 • [quote:816873d2b4="Verhoeven"]Een HD 4770 in combinatie met een Pentium 4? Lijkt me niet verstandig.. :roll:[/quote:816873d2b4]

  je doet net alsof de 4770 zo'n monsterkaart is. die trekt het wel hoor

  je kan nar 4550 low profile kijken. die trekt ook niet of nauwelijks stroom en zou genoeg moeten hebben aan je huidige pc. aan de andere kant vraag ik me af of het nog de moeite is iets aan je pc te doen. als je scherm nog goed is en windows legaal is kan je voor weinig geld een nieuwe pc kopen die een stuk beter is EN wel te upgraden is in de toekomst omdat het geen merkpc is
 • Ja dat is ook waar ik naar toe kijk ik heb een officiële Windows XP en nog een 19 inch scherm wat ik op dit moment groot genoeg vind. Ik heb al bij Salland.eu een pc samengesteld op basis van een Phenom II X4 940 Black Edition 3.0 GHZ en alles erbij kwam ik exclusief een monitor en besturing systeem op €800. Aangezien ik rook, drink en een student ben kan en wil ik dit nu nog niet betalen voor een pc omdat ik eigenlijk wil wachten met een nieuwe pc te kopen tot Windows 7 uit is gekomen.

  Misschien kan iemand me helpen met een pc samenstellen die onder de 800 euro zit? Mijn budget is ongeveer een bedrag tussen de 700 en 800 euro.

  Ik wil maar één harddisk van ongeveer tussen de 200 en 320 gb omdat ik er ook nog één van 1 TB heb en ik die dan liever later bij koop als ik ruimte te kort heb. Verder wil ik als kast een Cooler Master Gladiator 600. Wat ik op mijn pc doe is op dit moment alleen muziek luisteren, films kijken en downloaden. Héél af en toe speel ik een spelletje maar aangezien de videokaart dit meestal niet toe laat en ik het niet kan hebben als een spel traag is ben ik hier van afgestapt. Ik wil dit wel weer gaan doen. Het hoeft geen monster videokaart te zijn die HD 4770 lijkt mij goed genoeg of jullie moeten voor niet al te veel geld meer een betere videokaart kennen. Qua merk videokaart en processor maakt het me niet heel erg veel uit al wijkt mijn voorkeur voor processor naar Intel maar aangezien Intel ook flink duurder is neig ik liever naar AMD. Het moederbord moet in ieder geval 6 sata aansluitingen hebben evenals de voeding.

  Hopelijk kan iemand me helpen.
 • geen enkel probleem

  AM3 systeem, nieuwe socket dus je kan nog eens een cpu upgrade doen. DDR3 is iets duurder maar wederom makkelijk up te graden denk ik later.

  standaard MSI moederbord. niks speciaals,

  GTX260. aardig stuk sneller als een 4770 maar uitstekende prijs/kwaliteit naar mijn idee. een 4870 is ook een goede optie maar heb zelf meer met nvidia

  een AM3 quadcore cpu op 2.6GHZ

  en een 640GB HD. kleinder moet je niet nemen omdat de prijs per GB dan veels te hoog word

  en nog ruimte in je budget over ook. je kan een snellere cpu nemen, gelijk een 1TB schijf,,,net wat je wilt.


  heldere eisen gesteld in je topic. onverwacht genoegen
 • Oke bedankt hoor! Ik heb nog een aantal dingetjes zelf gewijzigd en kom nu op €822. Dit is iets over mijn budget maar vind het toch wel belangrijk om 3 jaar garantie te hebben. Ik ga er over nadenken en wachten op mijn volgende salaris en misschien komt het dat ik hem dan koop!
 • die garantie is pure onzin. je hebt hoe dan ook 2 en vaak 3 jaar garantie op alle onderdelen. het enige wat de azerty garantie toevoegd is garantie op de assemblage….je kan dus een hele pc sturen ipv het kapotte onderdeel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.