Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Hoe een grafische kaart kiezen?

6 antwoorden
  • Mijn grafische kaart is kapot, dus een nieuwe. Maar welke van de 1001? Dus mijn vraag, waar moet ik allemaal op letten? Ik ben er al uit dat je moet kijken welke aan sluiting moet hebben; “PC Wizard 2009” zegt dat ik een PCI-E aansluiting heb, Google zegt een AGP... En hoe zit dat met de voeding? En al het anderen? (als dat er is..). Waar moet ik dus allemaal op letten? Welke getallen moet ik vergelijken? Mijn dode kaart: nvidia 7600gt [ik heb hier inderdaad geen info over m’n computer bij gezet, want ik wil zelf de goeie uit de 1001 kiezen, met een beetje hulp van jou dan ;-) > dus niet dat iemand een leuke videokaart noemt, daar heb ik niks aan] Groetjes & Bedankt!
  • Je kan beter even vermelden uit wat voor onderdelen je pc bestaat.(voeding,processor enz) en wat je met de videokaart wil gaan doen en wat je budget is. :wink:
  • [quote:a57fcfd921="The Dragon"]Je kan beter even vermelden uit wat voor onderdelen je pc bestaat.(voeding,processor enz) en wat je met de videokaart wil gaan doen en wat je budget is. :wink:[/quote:a57fcfd921] dat is het net, dat weet ik. Dus niet dat iemand een leuke videokaart noemt, dat wil ik zelf uitzoeke :D
  • Ik bedoel dit, dit is mijn dode kaart nu. (maar ik wil een betere). Stel je voor dat ik deze wil, hoe weet ik dat dat gaat lukken met m’n computer, waar kan ik dat controleren? Mijn dode kaart: http://www.nvidia.com/page/geforce_7600.html GeForce 7600 GT Graphics Bus Technology PCI Express® Memory 256MB Memory Interface 128-bit Memory Bandwidth (GB/sec) 22.4 Fill Rate (Billion pixels/sec) 6.7 Vertices/Second (Millions) 700 Pixels per clock (peak) 12 RAMDACs (MHz) 400 bv, “of tie dezelfde aansluiting heb, in dit geval: Graphics Bus Technology > PCI Express®”
  • Als je echt zelf een videokaart wilt uitkiezen, check dan op deze hyperlink http://www.tekstenuitleg.net/artikelen/hardware/videokaart/welke-videokaart.html
  • oke, het uitkiezen van een videokaart 1 als eerste moet je een budget bedenken. er is tussen de 20 en 600 euro een videokaart te vinden, en je meot zelf weten wat je er aan uit geeft 2 wat ga je er mee doen. als je gaat gamen, bedenk dan dat je minimaal rond de 90 euro zit, anders is het de moeite niet. 3. hoe groot is je beeldscherm. 17-19" is klein en kan makkelijk op een 90 euro kaart. 20-22" is normaal en gaat op een 90 euro kaart, maar dan moeten je instellingen niet al te hoog zijn. 4. als je full HD of hogere resoluties gebruikt moet je bedenken dat meer dan 512MB videogeheugen erg fijn is. als je lager zit maakt het niet uit 5. er zijn 2 makers van videokaarten. ATI en Nvidia. ATI is bezig met zijn 4000 series, alles wat niet begint met een 4 kan je negeren. ik zou overigens alles lager dan 4700 negeren. Nvidia is aan de GT200 serie. alles wat niet met GT(S/X)200 begint kan je negeren 6. videokaarten zuipen stroom. maak je kast open en kijk hoe veel wattage je voeding geeft. kijk ook naar het merk. als het een B-Merk is, trek dan minimaal 30% van het wattage af. 7. zoek een PCI-E kaart uit die in je budget valt. google vervolgens op <kaart naam, bv GTS250) TDP. dit geeft je het thermal design plan, wat eigenlijk neer komt op het maximale verbruik van de videokaart. voor een normale pc mag je er van uit gaan dat de rest van je pc tussen de 150-200 watt verstookt. tel ze bij elkaar op, doe er 50% bij, dat is hoe sterke voeding je wilt 8. zoek op wat voor stroom aansluitingen de kaart heeft. vrijwel alle kaarten gebruiken 1 of 2 6PEG of 8PEG aansluitingen voor stroom. controleer ook of je voeding dit heeft 9. als je videokaart meer dan 90 watt gebruikt kan je geen splitter stekker gebruiken om een 6PEG stekker te maken van een 5V lijn (waar je harde schijven op zijn aangesloten). deze hebben meestal neit genoeg amperage. 10. alle kaarten zijn gelijk. elke GTS250 is ongeveer even snel als elke andere GTS250. kies de goedkoopste of de gene waar je de beste game bij krijgt. er zijn wel overclock kaarten maar deze zijn vaak on-evenredig duurder tov het normale model. 11. als je bij een videokaart geen duidelijke cooler ziet op het plaatje is het een stock cooler. deze maken herrie....bedenk dit van te voren want je mag coolers niet vervangen, dat kost je garantie 12. kijk welke games je gaat doen als dit het doel is. sommige games hebben een sterke voorkeur voor NVidia of ATI. als je alleen bv GTA4 wilt spelen, negeer dan ATI. nvidia is dan gewoon sneller 13. koop niks zonder meer overleg. klinkt flauw, maar zoals je al zei, er zijn 1001 videokaarten. beter 100 keer vragen als 1 keer te weinig en met een slecht product zitten 14. een 4670 is niet sterk genoeg voor crysis op full HD met alles op high, ook al kan er iemand langs komen die zegt van wel. negeer dit :lol:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.