Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

no video input?

14 antwoorden
  • als eerst asus p5k se quad core 9550 standaard koeler ati radeon 4890 vapor x 1 gb ik ging vandaag mn standaard koeler erop zitten ( had eerst een ocz) ocz eraf, standaard erop. Het aparte is dat ik er nu op mn beeld staat no video input. Er brand ook 1 lampje, de 2 connecters zijn aangesloten ( er brand nu een rood lampje en eronder staat een code) Wat moet ik doen? Ik heb al een ander scherm eraan gehangen en een andere videokaart. Mobo kapot? Gr phil
  • Misschien heel simpel, maar niet vergeten het stekkertje van de koeler aan te sluiten? Waarom zou je sowieso een ocz-koeler vervangen door stock? :P
  • ding maakte een rot herrie :P maar stekkertje zit er wel op...
  • Bootable cd'tjes werken ook niet? Misschien zit de koeler niet goed, en kan de cpu zijn warmte niet kwijt waardoor de pc niet opstart/meteen uitvalt. Alle fans draaien wel?
  • Check (zoals superaap al zei) eerst je fans: psu fan, fans van je kast, videokaartfan, cpu fan. Probeer eerst zonder videokaart (of heb je geen onboard video). Geen onboard video, probeer dan eens een andere aansluiting tussen videokaart en beeldscherm, misschien dat je aansluiting van je beeldscherm het niet doet. Vertel ook voortaan even wat voor scherm je hebt. Probeer ook nog eens met die ocz koeler uit. En heb je niks anders in je kast misschien geraakt tijdens het bevestigen van de stock koeler?
  • Een asus p5k se heeft geen onboard video..
  • de pc gaat aan, koeler draait, alles draait. alleen ik heb geen beeld. dus ik weet niet hoe je erbij komt dat de pc uitvalt :P bootable cd heb ik nog niet gebruikt omdat ik het nut er niet van in zie. ik heb wel wat geforceerd op mn moederbord, omdat die ocz er niet zo makkelijk vanaf ging, maar niet echt extreem hard geduwt. heb ook al geprobeerd met andere aansluiting, stekkertje. 't lampje van me vkaart brand nog steeds. fans zitten allemaal gewoon vast, stekkertje van de stock koelerzit vast en hij draait ook gewoon... nieuw mobo?
  • Toevallig een ander mobo liggen dat je kan gebruiken om te testen?
  • nee, :(
  • heb je een speakertje aangesloten op de kast? dan kan je door de piepjes er achter komen
  • ja, maar hij piept niet.
  • Videokaart en geheugen eruit halen, krijg je dan wel biosbeeps? Overigens alle voedingsaansluitingen gecontroleerd?
  • videokaart eruit, geen piep videokaart en geheugen eruit, geen piep. voeding/kabels etc zitten gewoon allemaal aangesloten, alles werkt goed in de kast, alleen ik krijg geen scherm :?
  • Geen beep zonder videokaart en geheugen en met de interne speaker aangesloten is het voor 99% je mobo wat denkelijk is overleden. Je krijgt sowieso geen scherm als er geen videokaart inzit :P maar dan dien je wel biosbeeps te krijgen. Je zou de onderstaande tut nog kunnen proberen voor de zekerheid. --------------------------------------------------------------------------- Werkwijze als wel de voeding, ventilatoren en de devices nog werken. Je dient wel zeker te weten dat de voeding goed is. Bouw alles uit, leg het moederbord op een houten plank, met alleen de cpu erin, hang er nu de interne luidspreker er aan, reset met de jumper clr-cmos, de bios, of haal het batterijtje er een tiental minuten uit, met de voeding eraf. Zoek de 2 powerswitchpinnen, waar dus eerst de powerswitch aan zat, even onthouden dus, of in de manual van het moederbord kijken, dus ook de videokaart, en de geheugenlatjes er/uit/af halen. Sluit de voeding aan, en kortsluit even die 2 powerswitch pinnen met een schroevendraaier o.i.d., nu moet je biosbeeps krijgen, er zit immers geen videokaart, en geheugen in, geen signaal, voor 99% je moederbord overleden, mocht er ook nog een FSB switch of jumpers op zitten, deze op 100mHz zetten, en nogmaals proberen. Probeer het ook zonder CPU, dan krijg je een lange beep bij de meeste borden, maar helaas niet altijd en dus kun je zo niet controleren of de CPU goed is, maar die gaan zelden stuk, hooguit door oververhitting. Wel bios beeps, 1 reepje geheugen plaatsen, en nogmaals proberen, eventueel omwisselen, weer biosbeeps, de videokaart plaatsen, en monitor aansluiten, geen beeps wel beeld,videokaart goed, wel beeps en geen beeld, videokaart niet goed. Voor de manual, als je die niet hebt, kijk op het bord naar merk en type, en haal hem op bij de mobobakker.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.