Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe grafische kaart: alternatief voor Asus EAH3650?

Anoniem
BasHamar
9 antwoorden
 • Geachte forumleden,

  Ik heb vannacht in lichtelijk beschonken toestand een glas ice tea (citroensmaak, zonder bubbels) omgestoten op mijn bureau. Dit is vervolgens op mijn behuizing gelekt en via een opening in de bovenkant naar binnen gedruppeld. Om een lang verhaal kort te maken: mijn grafische kaart heeft de geest gegeven.

  (Tenminste, dat is mijn conclusie nadat ik vanmiddag de gehele binnenkant geïnspecteerd heb op vocht om vervolgens de computer op te starten. Met grafische kaart erin gebeurt er niets, zonder grafische kaart begint de computer op te starten, althans, dat vermoed ik.)

  Nu ben ik op zoek naar een nieuwe. Ik had een Asus EAH3650 Silent, de versie met 512MB DDR3 geheugen. Deze blijkt niet meer leverbaar te zijn, en dus ben ik op zoek naar een alternatief. Ik ben heel erg tevreden geweest over deze kaart, dus ik zoek iets met vergelijkbare specificaties, iets beter mag ook. Ik vind het met name belangrijk dat de kaart stil is, dus passieve koeling heeft de voorkeur, al is het niet heilig.

  Normaal gesproken zou ik zelf gedegen onderzoek doen en uren verschillende reviews lezen, maar nu ik ben aangewezen op de computer van een huisgenoot die hem zelf vrijwel continu gebruikt wil ik hem niet te veel tot last zijn en wend ik mij tot jullie.

  [b:82e4888918]De vraag is dus: wat vinden jullie een goed alternatief, en waarom?[/b:82e4888918]

  Uiteraard zou ik graag een model hebben dat goed leverbaar is zodat ik snel weer op m'n eigen pc kan werken.

  Iedereen alvast heel erg bedankt voor het meedenken!

  - Bas
 • Wat doe je met de pc? Als dat alleen internet/office/videokijken is, zou ik een ati 4350 nemen. Moet voor 25 à 30 euro wel te vinden zijn. Bijvoorbeeld:

  http://tweakers.net/pricewatch/239185/sapphire-hd-4350-256mb-ddr2-pci-e-hdmi.html
 • Bedankt voor je suggestie, zal er even naar kijken. Wat ik verder doe met mijn pc is het volgende:
   [*:9d22fa359d]Programmeren in C++, PHP, Java, etc.[*:9d22fa359d]Films kijken (ook 1080p en 720p avi/mkv), liefst de mogelijkheid om aan te sluiten op Full HD tv.[*:9d22fa359d]Muziek luisteren met Winamp[*:9d22fa359d]Enkele spellen spelen zoals Guitar Hero III en Fallout 3. Ben niet een die hard gamer.[*:9d22fa359d]Foto's bewerken. (nauwelijks)[*:9d22fa359d]Alle dingen die je verder dagelijks doet op een pc.[/list:o:9d22fa359d] - Bas
 • Als je toch wat gaat gamen, zou ik een 4850 nemen. Kost een euro of 90, en kun je heel fatsoenlijk mee spelen. Fallout 3 is bepaald geen licht spel.
 • Na het lezen van verschillende reviews begin ik inderdaad te overwegen om te investeren in een iets duurdere kaart uit de Radeon 4xxx serie, ik neig zelfs naar de Radeon 4870 1GB, maar de 4850 is zeker ook een optie. De 4890 vind ik aan de prijzige kant. Even los van het type dat ik kies, welk merk kan ik dan het beste kiezen met de geluidsproductie in het achterhoofd?

  - Bas
 • Je kunt ook de goedkoopste nemen, en er een scythe musashi op schroeven.
 • alle radeon's zijn niet zo ontzettend luidruchtig als je de fancontrol goed instelt. voor echte stilte moet je inderdaad een scythe mashushi nemen of nog duurdere aftermarket coolers, maar dan heb je ook geen garantie meer. je kan ook een kaart kopen met een non-stock koeler er standaard op zoals deze of deze. dat scheelt al aardig en zo veel duurder zijn ze niet. zeker goedkoper als een kaart + losse koeler.
 • Beste mensen,

  Allemaal heel erg bedankt voor de reacties. Hoewel mijn bestelling via Alternate een week heeft geduurd (terwijl het op voorraad was en er met iDeal is betaald) heb ik nu toch mijn nieuwe aanwinst binnen: de ATI Radeon 4890. Toegegeven, niet helemaal in het straatje van de 3650, maar na de reacties hier vond ik de aankoop gerechtvaardigd. Het goede nieuws is dan ook dat alles weer naar behoren werkt, dat ik spellen op veel betere instellingen kan spelen en dat het geluid van de grafische kaart niet boven het lichte gezoem van mijn case fans uitkomt tijdens het gamen of in rust. (De case fans gaan dan op 100% respectievelijk 40%). In rust is de gpu-core 45 graden, onder belasting moet ik nog even checken maar dat kan ik wel testen, mochten er liefhebbers zijn voor dergelijke gegevens.

  Hoe dan ook, iedereen nogmaals bedankt, jullie hebben me zeker tot een goede aankoop doen besluiten!

  - Bas
 • wel grappig. Niemand die hier een 4890 aanraadt in jouw situatie en toch kies je die ;-)
  Maar prima kaart. Kan je met jouw doeleinden nog lang vooruit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.