Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

videokaart installeren

Anoniem
mephitol
8 antwoorden
 • Hallo,

  Een tijdje geleden heb ik mijn computer weggebracht aangezien hij niet helemaal lekker meer liep. Windows moest er opnieuw opgezet worden en dus moest ik dus het een en ander weer installeren. Nu is alleen het probleem dat de installatie-disc van mijn ati radeon kaart spoorloos is. Ik heb al gezocht of ik online ergens aan de benodigde software kon komen om het te installeren maar zonder al te veel succes.
  Heeft iemand misschien enig idee wat ik nu zou kunnen doen?
  Ik ben niet eens zeker welk type ati radeon kaart ik heb. Bij hardware staat hij er namelijk niet tussen.

  Alvast bedankt!

  Groetjes.
 • In principe gewoon de laatste catalyst (9.8), tenzij je een heel oude kaart hebt.
  http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
 • Oke zal dat eens proberen, er staat mij iets van bij dat het om een ati radeon 3850 kaart gaat. Maar kan dit dus op de een of andere manier nergens na kijken. Ook niet niet bij rechterklik bureaublad etc, hij geeft dan geen enkele kaart aan dus.
  In ieder geval bedankt, zal het nu proberen!
 • Oke heb dat geprobeerd maar dan krijg ik de error ''ERNSTIG setup heeft geen stuurprogramma aangetroffen dat compatibel is met uw huidige software of besturingssysteem.
 • Dan wordt ie niet herkend dus. Meestal te verhelpen door het installeren van de chipset drivers voor het moederbord. Te vinden bij de fabrikant daarvan, of die van de chipset zelf.
 • Oke bedankt voor het advies!
  Heb geprobeerd een chipset(intel 850) te downloaden en installeren maar er lijkt nog niet veel verschil te zijn. Hij ziet mijn videokaart nog steeds niet als ik ATI 9.8 driver probeer te installeren dus krijg zelfde error.
  Als ik bij het programmaatje CPU-Z kijk zie ik ook nog steeds hetzelfde staan bij chipsets(dus niet de nieuwe geinstalleerde intel 850)
  Misschien dat ik iets verkeerd doe?
  Gegevens van computer zijn:
  Intel pentium 4 3.00 GHz
  Model: MS-7012
  Manufacturer: MICRO-STAR International CO., LTD

  Bij chipset staat: intel i865P/PE/G/i848P Rev. A2

  Groetjes,

  R.
 • Hier staat ie ook met problemen.
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1245957
  Versie 7.9 … voor oudere kaarten ?
 • Je hebt dus een i865 chipset en je gaat 850 drivers installeren? Misschien zoek je beter de juiste drivers voor de chipset.

  Verder kun je nog andere catalyst drivers proberen, en als dat niet werkt kun je ook nog omega drivers proberen. www.omegadrivers.net

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.