Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe monitor oude videokaart

Anoniem
water
4 antwoorden
  • Na 10 jaar is mijn CRT monitor een behoorlijk eind op en aan vervanging toe. Nu zit ik echter met een ca. 6 jaar oude IMB Thinkcentre (PIV-2800), die het eigenlijk nog best wel doet en niet onbelangrijk, nog is voorzien van Windows XP.

    De maximale resolutie die de videokaart aan kan is 1280x1024.Het plan is een monitor/tv combi op full-hd (Samsung). Is het nog een beetje een gezicht met een (veel) lagere resolutie? Andere videokaart is geen optie. De enige die ik kon vinden met een AGP-slot komt niet verder dan 1600x1200.
  • Een lagere resolutie dan native is niet echt aan te raden op een LCD/TFT-monitor of TV. Er zijn trouwens nog zat AGP-kaarten die geen moeite hebben met FullHD, deze bijvoorbeeld voor zo'n €40-50. Je kunt er via Tweakers.net Pricewatch nog veel meer vinden.
  • Ik had eigenlijk alleen via de site van Informatique gezocht. :oops:

    Ik ga wel eens wat opsnorren. Behalve het beeld op zich is het ook wel prettig als je daadwerkelijk van het oppervlak van je monitor gebruik kunt maken.

    Bedankt.
  • De meeste videokaarten kunnen wel 1920x1200 aan via VGA of DVI, maar dat kun je pas kiezen als je een geschikte monitor hebt aangesloten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.