Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Video geheugen vergroten

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Ik wil graag weten hoe ik 256mb video krijg trwijl mijn vista basic laat zien dat ik max 1308mb kan hebben maar ik heb 64mb toegewezen, ik heb intel 4500m video kaart, nieuwe drives zijn er niet ik heb de nieuwste via bios en videokaart menu kan ik het niet vergroten maar ik wil wel want ik wil vista ultimate installeren.
 • Normaliter kun je dat instellen in het bios. Verwacht overigens niet te veel van vergroten van het toegewezen geheugen, de prestaties zullen echt niet gigantisch verbeteren.
 • Ik zie wel in de bios dat er 64mb videogeheugen is maar ik het daar niet veranderen, ook kan het niet in de menu van de videokaart, en zelf wil ik graag vista ultimate installeren maar op 64mn video gaat het niet zegt iedereen dus ik wil liefst 256mb of zelf 128mb is goed, als het maar groter dan 64mb is.
 • Nieuw videokaartje?
 • Waarom wil je ultimate installeren? Omdat het er mooi uit ziet?
  Als het je niet om de looks gaat dan kun je ook altijd nog de classic style aanzetten, dan zal het toch wel werkbaar zijn…

  En hoe is de rest van je systeem? kan dat vista wel fatsoenlijk draaien?
 • Nee het is een notebook dus nieuwe videokaart is het niet en kan ook niet veranderen, nee ultimate wil ik omdat e functies bij zitten die ik graag wil, ik heb hem ook op pc maar notebook heb ik vakker mee dus het zou zo wel ahndig zijn, aeero gebruik ik toch niet dus nee het gaat niet om de uiterlijk, sowieso mijn laptop heeft 2ghz processor, 3gb ram, 320gb harde schijf, 64mb video(de probleem maar mogelijkheid tot 1308mb hoe dat is de vraag) dvd brander speler, kaart ondersteunt pixel shader tot 3.0 en wddm tot 1.0, maar ultimate werkt niett op 64mb video.
 • Gewoon ultimate installeren, dat moet gewoon werkbaar zijn.
  Videogeheugen zul je in de bios omhoog kunnen zetten, dat is shared video memory. Maar daar ga je niet veel van merken, neemt werkgeheugen in en is niet nodig.

  Daarnaast zou je je post na het plaatsen misschien eens terug moeten lezen, iets beter Nederlands zou de post een stuk duidelijker maken.
 • Zoals ik het al eerder zei in de bios kan dat niet, het kan nergens.
 • Zoals al een paar keer gezegd is, kan je Vista (welke editie dan ook) gewoon op een videokaart met 64 MB geheugen installeren. Je zult dan wél Aero uit moeten schakelen.

  Als je een beetje Engels kan, is hier wat leesvoer: Klik
 • Gewoon installeren want het moet gaan.
  Welk OS draai je nu? Ook Vista? Dan kan een andere versie toch ook? Wat zou ultimate zoveel zwaarder maken als een andere Vista versie…

  Daarnaast, welk merk laptop heb je? Staat in de handleiding niet hoe je het videogeheugen groter moet instellen?
 • Ik heb nu de basic versie die 32mb video moet hebben andere vereisen 64mb, de link heb ik gelezen, en zonder sicces, het kan ook niet op deze manier, ik zie het wel daar staan maar ik kan het niet veranderen.
 • Als je earo uitzet moet ook de andere versie gewoon op 64mb kunnen draaien.

  Wat is het grote verschil waarom de een het wel zou kunnen en de ander niet?… Dat is onlogisch…
 • [quote:49c0b4c07d="rayquaza2500"]Ik heb nu de basic versie die 32mb video moet hebben andere vereisen 64mb, de link heb ik gelezen, en zonder sicces, het kan ook niet op deze manier, ik zie het wel daar staan maar ik kan het niet veranderen.[/quote:49c0b4c07d]

  Waarom zou je in godsnaam overstappen van Basic naar Ultimate, een paar dagen voordat windows 7 komt? Wat is het voordeel/wat wil je?. Als je Aero toch uitzet, lijkt me de overstap het geld niet waard.

  Maar dat is natuurlijk mijn mening! :)
 • Ik heb de upgrade dvd al langer en die wil ik graag gebruiken, zlf op de desktop heb ik premium, maar voor de reseveer ik mijn geld om 7 te kopen, maar omdat ik een ongebruikte ultimate upgrade heb wil ik die op de notebook gebruiken.

  P.s. aero glass is alleen uiterlijk zoals je weet vreet glass grag de beterij van de notebooks dus zelf als het kon dan zou ik hem toch uitzetten.
 • Ah, je hebt je geld al uitgegeven. Nou, gewoon installeren dan, zou ik zeggen. Zeker als je Aero uitzet. Geen probleem.
 • Ik heb mijn basic dus naar ultimate vandaag geupgrade en op het grafische gebied ben ik niet blij namelijk ik kan niet de resolutie groter dan 1024x768 maken terwij het bij vista basic.1366x768 kon
 • Drivers voor de videokaart al geinstalleerd?
 • Alles geprobeers en niks werkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.