Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

goeie videokaart

Anoniem
akroppolis
23 antwoorden
 • ik begrijp het even niet de hd 5850 is overkill op mijn Q6600 wat houd dat in?
  zou het helpen met extra ram geheugen?
 • hallo ik wil graag mijn videokaart upgraden om nog lekkerder te kunnen gamen ik heb een hp pavillion a655.nl http://www.elcheapo.nl/desktop/hp/pavilion_a6551_nl/specs.rhtml
  de videokaart moet niet te veel kosten maar ik wil wel gde nieuwste game 100 % kunnen spelen op 1680*1050 in nr 9 (2009) van het computer totaal blad stond er een videokaart in voor 120 euro, de asus engts250 dark knight ik heb niet zoveel verstand van videokaarten kan iemand mij helpen

  specs asus videokaart:
  nvidia geforce gts 250 chipset
  740mhz chip snelheid
  1024mb gddr3 geheugen (256 bit)
  2000mhz geheugen snelheid
  directx 10, shader model 4.0
  dual dvi (2x dual link, hdcp)
  s-video, hdmi via adapter
  sli support

  alvast bedankt :D
 • Volgens HP is deze PC uitgerust met slechts een 300W voeding. En da's veel te krap voor een videokaart van dat kaliber. Denk aan minimaal 450W van een degelijk merk.

  Een snellere videokaart produceert meestal ook veel meer warmte in de behuizing, dus het is ook de vraag of die HP kast daarop berekend is. Is er extra koeling te plaatsen?
 • ik weet dat mijn voeding 300w heeft maar een nieuwe kost ytog zo ongeveer rond de 60 euro? ik weet nit of er plaats is voor extra koeling
 • 450 watt is echt wel goedkoper hoor. En wat die gts 250 betreft, zou ik dan doen met een 500w voeding. Wat ook nog een optie is deze . Is goedkoper en kun je toch alle nieuwe games mee spelen. (op misschien een paar uitzonderingen na dan) Hij is nog goedkoper ook. Koop er dan gelijk een 450 w voeding bij, die is volgens mij wel genoeg. Bijv. deze
 • sorry maar de link is dood
  en als ik een paar games er niet mee kan spelen hoe bedoel je dat ik wil wel gewoon de nieuwste games op 100% spelen zonder lagg
 • Heb ik dat gezegd. Ik zei dat je. met misschien een paar spellen uitgezonderd, kan spelen als je goed leest zeg ik niet dat hij op 100% loopt. Maar de meeste games lopen heel soepel er op. En dat hij snel is betekent niet dat alles kan worden gespeeld, daar heb je soms ook andere vereisten voor nodig.

  Nieuwe link
 • Athos je links werken nog steeds niet…

  Je kan inderdaad voor een ATI HD4850 gaan.
  Echter dan heb je wel een goede voeding nodig en die zit daar niet in.
  Reken 50 euro voor een nieuwe voeding, blijft er 70 euro over voor een videokaart.
  Echter de nieuwste games op die resolutie vragen wel een wat betere kaart dan een kaart van 70 euro.

  Conclusie: voor 120 euro kan je niet EN een goede videokaart kopen EN een nieuwe voeding. Trek je budget iets op naar 150 euro en je redt het wel.
 • ik heb het niet over ene budget gehad :D ik zei dat de gts 250 120 euro was maar zolang de prijs maar onder de 300 euro blijft is alles oke
 • ik wil trouwens games zoals gta iv en andere "games for windows" spellen spelen :D
 • ohh, vertel dan voortaan even duidelijk je budget. Zou wel aardig zijn. Maar dan kun je naar zoiets als dit kijken en dan met een goede voeding erbij, voor ongeveer 70 euro (of iets meer). Ik denk dat hier wel een 600 watt voeding voor nodig is. Maar qua merken ben ik hier niet goed in thuis.

  p.s. Weet iemand waarom mijn vorige links niet werken? Ik had directe link via azerty gebruikt.

  (de slash aan het einde moet eraf - g)

  p.s.s. deze nieuwe links zijn getest met een andere browser, en ze werkten wel.
 • sorry maar ik heb de links in google chrome en firefox geprobeerd en ze willen nog steeds niet. Maar bedankt voor die hulp als je alleen even die links kan corrigeren ben ik jullie hartstikke dankbaar :D
 • Dez presteert praktisch gelijk aan de gtx275. Heb er ook al ergens een gezien voor 150 euro.
  http://www.azerty.nl/8-970-230939/xfx-radeon-hd-4890-grafische.html
 • ik wil graag ook vloeiend directx 11 kunnen gebruiken :P

  (ik weet het ik ben veelijsend, maar ik ben nou eenmaal een graphic gamer;p)
 • tja, dan is er maar 1 kaart die in aanmerking komt, een ATI HD5850.
  Plus een nieuwe voeding uiteraard.
  Samen red je dat net voor 300 euro.

  Die grafische kaart is wel flinke overkill voor die Q6600, maar goed.
  Als je perse Directx11 wil (waar je komende jaar nog weinig aan hebt)… dan is dat de enige kaart binnen jouw budget.
 • een 5770 zou ook nog kunnen?
 • Repr je hebt helemaal gelijk, die had ik even over het hoofd gezien. :oops:
  Dat lijkt me inderdaad de betere keus, maar ook dan zal er wel een nieuwe voeding bij moeten komen, daar komt de TS niet onderuit.

  Blijft een feit dat de Q6600 nu niet bepaald de snelste CPU is, en al snel een bottleneck zal gaan worden. Maar voor 130 euro is de 5770 een prima keus. Is wat trager dan een 4890, maar dan ook een paar tientjes goedkoper.
 • en wat nou als ik mijn moederbord overclock en een nog krachtigere voeding ingooi zou het dan lukken? :D
 • het moederbord kan je niet overclocken, je bedoelt waarschijnlijk je CPU en/of de huidige videokaart.

  Ik zou niet al te veel leunen op het overclocken. Als je nog nooit over hebt geclocked, dan kan je overijverig worden op de behaalde resultaten. Die resultaten kunnen je CPU/GFX op een gegeven moment fataal worden, en dan zit je met een nog veel groter probleem.  Ik zie dat je steeds met meer eisen komt. Je stelt dat je spellen op 100% wilt spelen zonder lag of enig ander bijkomstigheid.

  Wees ervan bewust, dat je voor een spel als GTA IV meer krachtig spul nodig hebt dan een goede videokaart. Je kan nog zo'n goede videokaart hebben, als je bijvoorbeeld een AMD X2 5000+ hebt met 2gb, en daar vervolgens een ATi HD5750 in hangt met een degelijke voeding, dan hang je al, want dan kan je GTA IV NIET op 100% spelen. Dat laat het spel niet eens toe.

  GTA IV heeft minimaal 3gb (ik adviseer je 4GB) geheugen nodig en een redelijk snelle CPU (daarmee doel ik op een, bijvoorbeeld, Intel Core 2 Duo 7300 (minimaal).

  Andere spellen, wellicht speel je Crysis, hebben nog veel MEER rekenkracht nodig, van zowel de videokaart als de CPU. Ik kan je bij deze vertellen dat je Crysis NIET op de volle 100% kan spelen met een ATi HD5750. Die kaart mist een aantal essentiele toevoegingen.

  Ik zie dat je een Q6600 hebt. Mijn GAMEPC heeft deze ook, en die werkt zonder overclocken perfect. Daar zit dan echter ook een GTX260 Black Edition in. Ik kan met deze pc (met 8gb geheugen en W7 Ultimate 64b) GTA IV net op 100% spelen.
  Een ATi HD5750 is trager dan een GTX260.


  Als jij 300EUR te besteden hebt, dan zou ik je adviseren, een goede degelijke voeding te kopen van 600w (Be Quiet 600w is een zeer goede stabiele voeding van ong 80 eur). Dan heb je 220e over voor een zeer goede videokaart.
  Ik zou dan voor een GTX275 gaan.

  Je moet NIET gaan overdenken voor DirectX 11. Daar heb je niets aan. Er is nog geen enkel spel die daar gebruik van maakt. GTA IV, Crysis, Batman Ark Asylum (of hoe het ook heet), maken geen gebruik van Dx11 en zullen dat ook niet doen.

  De GTX275 is een stuk sneller dan de GTX260 en wordt minder warm. Dit komt ook ten goede aan je pc, want de Q6600 (cpu) is een heethoofd.
 • Neem dan een HD 5850, bijvoorbeeld deze:
  http://www.misco.nl/productinformation/~906659~/product.htm?affiliate=150
  Is sneller dan een GTX285. Is nog niet op voorraad, maar je wacht nu al paar maanden, dus die 2 weken kunnen er ook nog wel bij.
  Neem daarbij een goede 500W voeding en je ben klaar, zoiets bijvoorbeeld
  http://www.digitique.nl/nl/product/5906

  Ik blijf echter de 5770 de beste optie vinden. Draait ook prima games op de resolutie die jij wil. Hou je ook flink geld in je zak.
  Check dit maar:
  http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3658&p=6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.