Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart te oud/sloom voor spel?

Anoniem
Rebel_Jits
3 antwoorden
 • Al een tijdje speel ik een spel. Echter hapert het beeld hierbij best veel en lagt mijn cursor (dat hij pas beweegt 1 sec. nadat ik daadwerkelijk de muis beweeg).
  Ik heb de specificatie's van het spel vergeleken met de instellingen van mijn pc.
  Processor en geheugen zijn allemaal goed.

  Nou denk ik dat het probleem ligt bij m'n videokaart. Deze pc is al best oud en het zou best kunnen dat het ding aan het overlijden is.
  Er zit een Intel 82845 G/GL chip in. Memory van 64 MB.

  Voldoet mijn videokaart aan de volgende eisen?:

  [quote:0a25faacfd]Minimum: 3D graphics processor with Hardware Transform and Lighting with 32 MB VRAM Such as an ATI Radeon 7200 or NVIDIA GeForce 2 class card or better
  Recommended: 3D graphics processor with Vertex and Pixel Shader capability with 128 MB VRAM Such as an ATI Radeon X1600 or NVIDIA GeForce 7600 GT class card or better [/quote:0a25faacfd]

  Indien nee:
  Kan ik 'm upgraden ofzo? Of moet ik er een nieuwe in laten bouwen?

  Alvast bedankt! :D
 • Die videokaart is heel erg traag, daar ga je geen game meer mee spelen.
  Post liever ook even de andere specificaties van je pc, want misschien heeft het helemaal geen nut om alleen de videokaart te vervangen. Als je al aangeeft dat de pc best oud is, dan ga ik daar eigenlijk vanuit.

  De minimale eisen die staan aangegeven bij games slaan meestal nergens op. Het komt er vaak op neer dat de game in de laagste resolutie met laagste instellingen net speelbaar zou moeten zijn.

  Als je in de toekomst van plan bent nieuwere games te spelen (Farcry 2, Crysis, GTA4…ik noem er maar een paar), dan heb je echt een pc nodig van maximaal twee jaar oud.

  Als je toch echt alleen de videokaart wil vervangen, dan zul je de pc open moeten maken om te zien of er een AGP slot op het moederbord zit. Die is meestal bruin.
 • En om welk spel gaat het precies?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.