Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

videokaartje voor zakelijke pc met 2 beelschermen

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Heren,

  Hier het zoveelste 'welke videokaart moet ik hebben' topic.
  Ik heb een zakelijk pc'tje gekocht met een ingebouwde videokaart. Ware het niet dat ik vergeten was dat ik twee beeldschermen heb… (19'' en hoge resolutie)

  oeps! dat wordt dus een gevalletje computer openschroeven en alsnog een losse kaart d'r insteken!

  Welke kaart kan ik het beste kopen? Ik speel zo nu en dan wel een spelletje maar echt veel zal 't niet zijn. Het belangrijkste is dat m'n beide schermen goed werken met video en presentaties, de resulutie moet hoog genoeg kunnen. (is met dit ingebouwde kreng 1280x1024, maar dat moet hoger!) specs van de pc:

  AOpen ATX2 miditower, 400watt
  Asus P5KPL-AM SE, S775, PCIe x16
  Intel Pentium Dual-Core E5300 2,6G, 8009MHz
  Kingston Valueram 2GB (2x1GB)
  Windows 7 professional


  wederom bedankt!
 • Ik zou gaan voor een ATi Radeon HD4770. De prijs valt mee, zo rond de ¤100,- en je hebt genoeg power om twee beeldschermen op een behoorlijke resolutie te kunnen gebruiken. En daarnaast kun je er ook nog eens prima mee gamen.

  Maar er zijn ook nog genoeg budgetkaarten te koop, die op basis van wat oudere GPU's worden gemaakt en die ook goed zouden kunnen voldoen. Misschien heeft een andere gebruiker wel een goede suggestie :-) ?
 • als het echt voor de prijs is kun je een ATI 4670 overwegen…

  rond 100 euro is een 5750 (nieuw) een optie.. die kan standaard 3 schermen aansturen……

  beide kaarten zijn erg goed en (tegenwoordig belangrijk) zijn héél zuinig met energie…. zeker in vergelijking mer de neefjes van Nvidia…
 • okey, bedankt voor jullie adviezen…

  echter bedenk ik me nu nog wat anders. Ik ben altijd wel een redelijk fanatieke gamert, maar dan op mijn thuis PC. Hier zit 'n Asus EN8800 GTS 320MB in. Ik kan natuurlijk ook deze in de kantoorcomputer drukken en dan een betere videokaart voor thuis terugkopen.

  Hier heb ik circa 300 euro voor over. Wat raden jullie me hiervoor aan?


  edit: titel maar ff iets aangepast
 • ik ga dan voor de Ati 5850 en de Ati 5870… indien je je budget wilt opmaken…
  zèlf heb ik dit weekend nog gekozen voor de Ati 5770… véél goedkoper en vergelijkbare prestaties met de 4870 die verouderd is, stroom vreet èn nóg duurder is ook…
  Ook het energiegebruik van de 5800 en 5700 serie is véél gunstiger… dan de 4800 serie….
  Tevens is de 5700 en 5800 serie voorbereid op de toekomst met ondersteuning voor directX 11…
  Als je vooruit wilt gaan in vergelijking met je oude 8800 GTS kaart kun je volgens mij niet anders kiezen dan de 5870…
  wèl even kijken of ie in je kast past… hij is namelijk 28 cm lang en neemt twee uitbreidingspoorten in beslag…

  succes !
 • wat heeft die pc voor specs?
  welk handig om even rekening mee te houden bij een nieuwe videokaart.

  Ook handig om te weten is dat die 8800GTS wel redelijk wat stroom trekt en het geen vanzelfsprekendheid is dat die zakelijke pc dat qua voeding gaat trekken. Dat zal je even moeten proberen, maar 400W is waarschijnlijk krapjes.

  Overigens is de 5870 momenteel de snelste single GPU kaart die er is.
  Dus dat is niet echt een slechte keus. Leverbaarheid is wat slecht momenteel maar dat trekt komende weken wel aan.
  Anders is een 5850 ook zeker de moeite waard. Ook een stuk sneller dan die 8800GTS320 (tot meer dan 4 keer zo snel op hogere resoluties).

  http://www.tomshardware.co.uk/charts/gaming-graphics-cards-charts-2009-high-quality/F.E.A.R.-2,1453.html
  Vergelijk maar even de 8800GTS320 met de HD4890 (de 5850 is nog sneller dan de 4890)
 • …je hebt de 8800 GTS al en de zakelijke pc ook.. dus wat let je het even te proberen…. :lol:
 • inderdaad! zeer goed idee om eerst even te proberen. Vrijdag zal ik de 8800GTS ff in de zakelijke pc prikken om te kijken of de voeding het trekt. Hoe zie ik dat? gewoon een paar uur aan laten staan of 5 keer achter elkaar een benchmarkje draaien?
 • …als ie het doet even fijn een stevig spel spelen op zo hoog mogelijke settings? dan merk je snel genoeg of ie het goed doet en hoef je ook niet af te wachten…. maar ben je zèlf ook even van de straat…

  een goede 400 watt voeding moet het trekken maar een slechte…. :(
 • 't is gelukt met de 8800 GTS op m'n zakelijke pc. De Aopen 400watt voeding kan het volgens mij prima bijhouden. wellicht komt dit ook omdat de voeding verder geen reet te doen heeft. 1 hd, klein MoBo, 't stelt niet zo veel voor.

  Ik overweeg voor 'm prive pc nu een nieuwe videokaart, namelijk één met de 5850 GPU. Ik heb hier drie keuzes die op voorraad zijn, namelijk een XFX, een Sapphire en 'n Gigabyte. Zit er nog verschil tussen deze drie merken? allen zijn 1024mb en 256 bit.

  alvast bedankt voor uw reactie!


  ps: OWJAAAH d'r moet ook een S-Video of composiet uitgang opzitten ivm het draadloos verzenden van beeld! volgens mij zit dat niet op de kaarten die ik hier boven benoemde. wat nu?
 • Ik zou voor de XFX gaan.. is meestal standaard iets sneller omdat ze de kaarten van fabriekswege vaak iets overklokken en de levering is meestal iets completer…. wat je meestal op de site waar je besteld niet kunt zien (kabeltjes adapters crossfire-bridge en dat soort dingen)
  Sapphire heb ik zèlf geen goede ervaring mee maar dat is gebaseerd op één kaart dus kan ook een maandagkaartje geweest zijn… dus kán aan mij liggen 8)
  Ik vind zèlf de 5800 serie nog wat duur vandaar dat ik de 5700 serie adviseerde…(iets langzamer directX 11 ondersteuning maar de helft goedkoper) maar de 5800 serie is natuurlijkj zeker wèl héél goed en snel ! (gezien de diverse reviews) Nvidia is momenteel langzamer en véél duurder… einde verhaal? :?

  -> misschien bestaat er een adapter? meeste videokaarten hebben nu een HDMI erbij… er bestaan adapters voor dvi naar vga en dvi naar hdmi dus mischien ook voor s-video? of van hdmi naar s-video? op naar de mediamarkt….
 • Adapters zijn er in de vorm van video break-out boxen.
  Er zijn wel verloopstukken van VGA naar s-video, maar dat is nog een verkeerd signaal.
 • okey!

  ik heb nog niet echt een goede breakout box of verloopkabel gevonden…. Ik moet in ieder geval naar een composiet signaal (tulp stekkertje)….

  iemand suggesties?
 • 1e hit: http://www.telec.nl/producten/p55530/vga_naar_composite_video_converter.html

  gewoon zoeken op "vga composite" en dan kom je dit soort dingen tegen.
 • PANIEK!

  ik heb de bovengenoemde XFX kaart in huis gehaald en in de computer gestopt. De kaart had twee 6-pins voedingen nodig. Mijn voeding heeft er ééntje.

  Er zat een stekkertje bij waarmee je van twee stuks gangbare 'ouderwetse' 4-pins stekkers kon verlopen naar één 6-pins. dat maakt twee.

  Dan zou je zeggen dat 't klaar is, alleen staat er in de gebruiksaanwijzing dat XFX het verloopje van 2x4 naar 1x6 pins niet ondersteunt… Wat moet ik nu!?

  de voeding is 'n 620 watt coolermaster

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.