Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

HDMI Of DVI-I

Anoniem
None
27 antwoorden
 • Ik ben een nieuwe pc aan het bouwen en in die pc zit een Asus EAH5850 1GB. Bij die computer heb ik ook een nieuw scherm nodig maar wat is nou eigenlijk beter HDMI of DVI-I??
  M,V,G, Joris
 • http://www.dvi-kabel.eu/ misschien heb je hier wat aan?
 • Het signaal is identiek, er is geen verschil in beeldkwaliteit. HDMI is wat nieuwer, maar het is nog maar de vraag of het DVI ooit helemaal gaat vervangen.
 • Ik zou liever voor Hdmi gaan! Ik heb Hdmi en Dvi-d aangesloten op dezelfde scherm. Wanneer ik Hdmi kies zie ik echt veel meer details vooral als je 1080p films gaat kijken. Er zit veel meer contrast in bij Hdmi. Als ik Dvi-d zet zie ik alles inclusief de desktop nogal melkachtig beeld wel is de scherpte hetzelfde tussen Hdmi en Dvi-d.
 • Dat moet dan toch echt een ander probleem zijn. Het signaal is identiek, het beeld kan daardoor niet verschillen. Het enige wat hdmi extra heeft, is geluid. Maar dat is bij computers niet echt interessant. Mogelijk heb je en heel slechte kwaliteit dvi kabel?

  http://www.hdtvsupply.com/dvca.html
  http://forum.ecoustics.com/bbs/messages/34579/122868.html
 • Het kan ook zijn dat mijn full hd monitor speciaal meer voor Hdmi is gericht, want ik zie veel meer functies geactiveerd in de menu van mijn lcd monitor. zoals

  Ultra deep contrast (on) (off)
  Maximum Hdmi smoothness (on) (off)
  Hdmi details (min) (max)
  Pixel Plus HD (on) (off)

  Al deze functies is gewoon niet te zien bij Dvi-d.

  En daarom heb ik dus altijd liever Hdmi.. :)

  En het kan zeker weten niet zo zijn dan mijn dvi-d kabel t.w.v 60 euro niet goed is..

  [img:218b19dc27]http://www.telly-leads.co.uk/images/gold%20plated%20dvi%20lead.jpg[/img:218b19dc27]
 • hangt van de versie van HDMI af, HDMI versie 1.3a kan met single link 2560x1600, terwijl DVI daar duallink voor nodig heeft.
 • dvi-i is niet vol digitaal, hdmi wel.

  dvi-d is wél vol digitaal.

  # DVI-I: Dit was de oorspronkelijke interface, die een combinatie maakte van een digitaal en analoog signaal dat compatibel was met Pc's voorzien van een CRT (of eventueel een digitale) monitor. Kortom, een oplossing om de weg tussen analoog en digitaal onzichtbaar te maken.
  # DVI-D: De interface die enkel een digitaal signaal draagt. De opmars van DVI-D is nog volop bezig en vele consumentenproducten (zoals digitale televisie en monitors of Tv-toestellen) dragen deze interface al met zich mee.
 • mis ik iets ?
  ik heb niet lopen schelden o.i.d.
 • Dankje Arjant!

  @ Jax ik heb een Dvi-d. !!
 • [quote:82c75a6f5e="Jax Dryke"]dvi-i is niet vol digitaal, hdmi wel.

  dvi-d is wél vol digitaal.

  # DVI-I: Dit was de oorspronkelijke interface, die een combinatie maakte van een digitaal en analoog signaal dat compatibel was met Pc's voorzien van een CRT (of eventueel een digitale) monitor. Kortom, een oplossing om de weg tussen analoog en digitaal onzichtbaar te maken.
  # DVI-D: De interface die enkel een digitaal signaal draagt. De opmars van DVI-D is nog volop bezig en vele consumentenproducten (zoals digitale televisie en monitors of Tv-toestellen) dragen deze interface al met zich mee.[/quote:82c75a6f5e]

  Voor zover ik weet is DVI-I gewoon DVI-D + VGA, DVI-I is volgens mij niet slechter dan DVI-D. Ik zag overigens dat er inmiddels ook HDMI 1.4 is, die kan zelfs 4096*2160p24 over single link met 36bit kleurdiepte, dat is nog meer dan displayport (max. 2560x1600p60 30bit)
 • kijk eens hier

  http://computertotaal.nl/article/15/de-juiste-aansluiting.html
 • Ja en als je Blu Ray films wil afspelen, heb je dus sowieso een Hdmi nodig!
 • HDCP over DVI-D of DVI-I is ook mogelijk, en de resolutie kan ook prima
 • Geef mij maar Hdmi.. :)
 • Voorkeur is iets anders dan mogelijkheid, dat jij HDMI prefereert betekent nog niet dat DVI er niet toe in staat is.
 • Kid jansen ik weet niet hoe het zit tussen uw monitor en de mijnes. maar kwa beeldkwaliteit en contrast doet de Hdmi het 50x beter dan de Dvi-d op mijn monitor.. :)
 • [quote:e6981380d8="Verhoeven"]Kid jansen ik weet niet hoe het zit tussen uw monitor en de mijnes. maar kwa beeldkwaliteit en contrast doet de Hdmi het 50x beter dan de Dvi-d op mijn monitor.. :) [/quote:e6981380d8]

  als je HDMI fanboy bent dan zal dat zo zijn, anders is het het zelfde

  de keus tussen HDMI en DVI is vrij simpel. ALS je geluid via je monitor wilt laten lopen dan is HDMI de beste keus. wil je dat niet dan is vaak DVI de betere keus. ook al zijn de signalen nagenoeg identiek, DVI is vaak een primary display port en HDMI nog secondary. Oftewel, HDMI start trager op. dit verschil word kleiner maar bestaat nog wel op sommige kaarten.

  welke je moet gebruiken? kijk welke kabel je gratis bij de monitor krijgt en neem die, dat scheelt weer
 • Repr,

  Ik ben geen fanboy van Hdmi, ik leg je de feiten uit die bij mij voorkomen. Wel is het zo dat Hdmi soms traag is met opstarten. Want ik krijg heel soms laat beeld op scherm dan Dvi-d. Maar wel zie ik duidelijk beeldkwaliteit tussen Dvi-d en Hdmi op mijn monitor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.