Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

los lcd paneel aansluiten op vga

Anoniem
timberleek
7 antwoorden
 • hallo

  Ik ben al een tijdje bezig met een project van een draagbaar muzieksysteem. Nu wil ik hier alleen een kleine computer inbouwen op basis van een atom bordje, een 2.5 inch hd en een scherm (logisch). Ik wou eerst een touchscreen gebruiken maar die zijn nogal duur (ook op marktplaats). dus ging ik over op een normaal lcd paneel.

  die staan er zat op marktplaats en ik kwam al snel op losse lcd panelen (dus geen compleet scherm met behuizing enzo maar alleen het lcd paneel.

  alleen zit ik hier met aansluitproblemen:
  wat voor stekker zit er aan zo'n los paneel (die bijvoorbeeld in laptops zitten)? en kan ik dat aansluiten op vga?

  en er staat: inverter voor backlight aanwezig.
  ik begrijp dat dat voor het backlight is, maar hoe moet ik dat aansturen? Alleen voeding geven of moet er ook nog wat gestuurd worden?

  hopelijk kunnen jullie mij hiermee helpen

  alvast bedankt

  Tim Kers
 • Je hebt nog wel een stuk electronica nodig tussen vga stekker en scherm. De inverter is een voorschakelapparaat voor het ccfl backlight, heeft inderdaad alleen stroom nodig. Maar zonder die beeldschermelectronica kom je nergens.
 • dus ik heb nog een schakeling nodig tussen de vga poort en de aansluiting op het scherm. Kan ik zoiets los kopen of is dat niet te doen.
 • Denk dat je dat het beste aan de leverancier van het scherm kunt vragen. Waarschijnlijk is jouw scherm voor reparatie van een monitor bedoeld. Mogelijk levert ie dus ook wel de bijbehorende electronica.
 • USB schermpje ideetje?
  7" Samsung U70 USB Wide zwart
  http://www.gistron.com/info/36688/info.html
 • dat zijn wel mooie schermpjes. al zullen ze wel weer veel plek innemen door de dikke behuizing.

  maar ik ga eerst even achter de elektronica van een los lcd paneel aan. die zijn namelijk wat goedkoper en daar zijn heel veel maten in.

  maar toch bedankt.

  als losse panelen niks worden kan k dat alsnog doen
 • Je zou de behuizing ook kunnen verwijderen natuurlijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.