Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

GTX280 wordt gezien als Standaard VGA grafische adapter

29 antwoorden
  • Hallo, Ik ben nieuw op dit forum en hopelijk doe ik dit volgens de regels (heb de FAQ eerst gelezen, enz.). Ik heb een pc met een ASUS P5E3 moederbord en een ASUS ENGTX280 grafische kaart. Het besturingssysteem is Windows 7. Het volgende, vreemde probleem doet zich voor. Echt heel wonderlijk: Als ik mijn pc opstart nadat hij een nachtje uit heeft gestaan, wordt de grafische kaart niet door Windows 7 herkend en wordt hij gezien als een standaard VGA grafische adapter. Maar als mijn pc eenmaal een kwartiertje warm heeft staan draaien en ik start hem daarna opnieuw op, wordt de grafische kaart ineens wél herkend en kan ik zonder probleem gamen. De volgende ochtend weer hetzelfde probleem: standaard VGA grafische adapter. Na een kwartiertje opnieuw opstarten: en ik kan weer gamen met mijn GTX280. Natuurlijk is dat best lastig, elke keer een kwartier wachten voordat hij voldoende warm is, of wat er ook aan de hand is. :evil: Mijn vraag is: wat kan hiervan de oorzaak zijn en wat kan ik eraan doen? Ik heb al geprobeerd om de driver van mijn GTX280 geforceerd te installeren via Apparaatbeheer, en dan rechts klikken op "standaard VGA grafische adapter", vervolgens "stuurprogramma bijwerken", en dan "bladeren", en dan naar de map verwijzen met de juiste driver van NVIDIA. Maar dan krijg ik altijd de foutmelding "Deze driver is niet geschikt voor deze versie van Windows Vista", zodat het installeren niet lukt. Anders had ik hem geforceerd kunnen installeren, maar dat gaat dus niet (bij Vista lukte dat trouwens wél!). Oja en in mijn BIOS heb ik ACPI 2.0 op "enabled" gezet, dat was een tip van iemand, maar helaas heeft het niet geholpen... Elke hulp is van harte welkom en alvast reuze bedankt!! 8)
  • heb je wel de allerlaatste driver gedownload? nieuwste is 191.07, deze is geschikt voor Windows 7.
  • Dank voor het reageren. Ja, ik heb de driver 191.07 inderdaad gedownload. Maar daarmee lukt het niet. Het probleem blijft hetzelfde. Vreemd hè. Ik heb ook al gedacht dat het misschien aan m'n voeding ligt, maar die is toch 650 Watt en op zich zou dat voldoende moeten zijn. Ook deze ochtend weer hetzelfde: ik zit nu weer met de Standaard VGA grafische adapter, maar over vijf minuten ga ik hem resetten en ik weet zeker dat ik dan weer de beschikking over de GTX280 heb!
  • wat lukt er niet met die driver? Ik zou eerst eens proberen de oude driver goed te verwijderen en dan pas nieuwe installeren.
  • Geprobeerd... maar dat maakt helaas geen verschil. Als Windows m'n grafische kaart als Standaard VGA Grafische Adapter ziet, dan krijg ik de driver van m'n GTX280 gewoon helemaal niet geïnstalleerd, op geen enkele manier. Met het programma van NVIDIA (setup.exe) lukt het niet, want dan krijg ik gelijk een foutmelding dat ik niet de juiste hardware heb. Met geforceerd installeren in Apparaatbeheer (en dan handmatig handware toevoegen, bladeren, en dan naar 191.07 verwijzen) lukt het ook niet, want dan krijg ik die rare melding "stuurprogramma niet geschikt voor deze versie van Windows Vista". Een vreemde melding, want ik heb niet Vista maar 7! (zal wel een typfout van Microsoft zijn) Als ik op de een of andere manier die driver toch geforceerd zou kunnen installeren, dan zou ik van alle problemen af zijn. Bij Vista had ik eerst precies hetzelfde probleem, maar daar lukte geforceerd installeren wél en deed ie het vervolgens altijd fluitend en zonder problemen... Het blijft een heel raar probleem! :?
  • welke driver download je? 32bit of 64bit. probeer anders andere driver, een versie ouder ofzo
  • Dat was ik nog vergeten te zeggen, ik draai Windows 7 64 bit, en de drivers die ik heb gedownload zijn ook allemaal 64 bit. Ik heb ook twee oudere drivers geprobeerd, maar die gaven precies dezelfde problemen.
  • Kan inderdaad nog de verkeerde driver zijn, 32 of 63 bits. Die zijn verschillend.
  • Nee, ik installeer echt de 64 bit driver op m'n 64 bit systeem. Ik vraag me ook af of het nou een hardware- of softwareprobleem is... ik snap er echt niets van.
  • Wat denken jullie: zou het helpen als ik RivaTuner v2.24 gebruik om de driver te forceren? Ik heb nog geen ervaring met dat programma maar het zou misschien kunnen helpen. Hier heb ik het vandaan: [url]http://downloads.guru3d.com/RivaTuner-v2.09-download-163.html[/url]
  • Zojuist heb ik RivaTuner v2.24 geprobeerd en het werkt voor geen meter (ook niet met de tab "power user" en dan "ForceDriverVersion"). Heeft iemand enig idee waar dit probleem aan zou kunnen liggen? Ik heb zojuist alle kabels in mijn kast afgekoppeld en opnieuw aangesloten en hij start nu wel op met de GTX280, maar ik durf te wedden dat dat weer "tijdelijk" is: je zal zien dat ie morgenochtend gewoon weer de Standaard VGA grafische adapter heeft. Grrr :evil: (heel misschien dat het toch heeft geholpen, dat rommelen met die kabels, maar ik heb er een hard hoofd in...)
  • probeer het eens met de drivers van Tweakforce, de Xtreme-G Win 7 64bit drivers. Ik had namelijk precies dezelfde probs met mijn GTX260.. Ik gebruik al jaren de tweakforce drivers, maar wilde toch eens zien hoe de standaard drivers van nVidia liep .. maar dat ging niet lekker ... --> http://download230.filefront.com/zwpb917zhucg/14316883/XTreme_G+190.56+win7+Vista+64bit.exe Probeer het eens, nee heb je en ja kan je krijgen :D
  • Bedankt Jax Dryke, ik ga het proberen. Ik laat wel weten of het gelukt is (dan hebben anderen er ook iets aan!). Op dit moment kan ik het niet proberen want mijn GTX280 doet het nu prima, maar over een tijdje (als de pc uit heeft gestaan) is dat waarschijnlijk weer een Standaard VGA grafische adapter, en dan probeer ik die driver van Tweakforce er op te zetten. Thanks! 8)
  • Helaas, niet gelukt met de drivers van Tweakforce. Het probleem blijft hetzelfde: "Het voor dit apparaat geselecteerde stuurprogramma ondersteunt deze versie van Windows Vista niet." Ik [u:1123ed8514]heb[/u:1123ed8514] helemaal geen Vista, ik heb Windows 7! Maar dat is Windows 7 absoluut niet aan het verstand te peuteren, op geen enkele manier. Ik heb zo'n beetje alles al geprobeerd. Misschien moet ik iets in de BIOS veranderen. ACPI 2.0 heb ik al op "enabled" gezet, ik heb de volgorde PCI / PEG geprobeerd om te draaien, ik heb gespeeld met de instellingen van de North Bridge... alles al geprobeerd eigenlijk. Niets werkt. Ik heb al gebeld met de winkel waar hij vandaan komt, en daar kunnen ze mij ook niet helpen. Raar toch? En over een half uur pakt hij m'n GTX280 weer zonder problemen bij het opstarten. Daar kun je de klok op gelijk zetten. En dan begint morgenochtend het gedoe weer van voren af aan. Zou het aan m'n voeding kunnen liggen? Die is toch 650 Watt (Corsair), zou volgens mij genoeg moeten zijn. De kabels zijn allemaal hartstikke goed aangesloten, heb ik wel 5x gecontroleerd...
  • heb je de échte verzie van win7 of een gratis verzie?
  • The real thing, 100% legaal.
  • weet je zeker dat je de 64bits versie van W7 hebt ? want die melding die je krijgt bij de driver van T/F, dat is precies de melding die je krijgt als je een 64bits driver op een 32bits driver probeert te installeren, en andersom.
  • Ik weet echt 100% zeker dat het de 64 bits versie is...
  • ik heb ook een hoop problemen met me videokart onder Windows 7 heb ook nvidia gtx 275. laat gewoon soms zien dat er 3 andere analoge scherm aangesloten zijn in de Nvidia control panel met de nieuwste en ouwere drivers. :? :? deze problemen komen echt niet voor onder vista of xp. :?
  • Ik weet niet of het probleem echt met Windows 7 samenhangt. Ik heb het vermoeden dat er gewoon fysiek een fout zit op de graka zelf. Die fout heb ik altijd kunnen 'compenseren' door een force install van de driver te doen, maar onder Windows 7 lukt dat niet meer. Dat is eigenlijk het grote probleem. Er zou een manier moeten zijn om een force install te doen, zonder foutmeldingen en gedoe.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.